De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Op het einde gaan ze allebei dood

Door Adam Silvera

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een intrigerende roman over de laatste dag van twee Amerikaanse jongens. Een New York Times-bestseller voor young adults.

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Peter Tas

op 19/05/2021

'Op het einde gaan ze allebei dood' het boek waarvan ik nooit gedacht had het ooit te zullen lezen. Maar ik vergiste me, het boek viel erg in de smaak en was een echte doorlezer.

Rond middernacht wordt Mateo opgebeld door Death-cast, een soort telefoondienst die je opbelt en je verteld dat je gaat sterven binnen de komende 24 uur. Al is dit niet het enige ongewone dat in het verhaal aanbod komt. Mateo meldt zich 2 uur na het telefoontje van Death-cast aan op de app 'Last Friend'. Deze app is speciaal bedoeld voor mensen die de volgende dag niet zullen halen of mensen die deze 'doodlopers' op hun laatste dag willen vergezellen, een soort dating app om vrienden voor je laatste dag te vinden. Nadat deze tonen gezet zijn zit je helemaal in het verhaal en wordt doorlezen een echte must.

Ik heb het boek zeer snel uitgelezen en kan al niet wachten om de engelse versie ervan te lezen.

Lees meer

Door Jilke Van Roy

op 17/11/2019

OPGELET: SPOILERS!
Dit boek stond al een tijdje in mijn ‘boeken-die-ik-wil-lezen-lijstje’ en het heeft al mijn verwachtingen ingelost. Adam Silvera is een goede schrijver die mij kon raken van begin tot eind. De personages werden goed uitgewerkt met hun eigen achtergrondverhaal. Het zette je aan het denken over een mogelijke toekomst die misschien wel dichterbij is dan je denkt…

De hoofdpersonages, Mateo (18) en Rufus (17) worden op een dag opgebeld door door Death-Cast met de mededeling dat ze die nacht gaan sterven.
In eerste instantie raken de jongens met elkaar bevriend via een soort Tinder waarop je een vriend kan vinden voor ‘je laatste dag’. In het tweede deel van het boek, krijgen ze gevoelens voor elkaar en beginnen ze een relatie. Maar zoals de titel van het boek al verklapt: op het einde gaan ze allebei dood.

Lees meer

Door Kirsten Van Duyse

op 16/11/2019

Wat doe je wanneer je weet dat dit je laatste dag is? De auteur is er in geslaagd twee personages uit te werken die veel sympathie oproepen waardoor je, hoewel de titel van het boek al duidelijk aangeeft hoe het verhaal zal eindigen, als lezer toch hoopt dat er een andere manier is. Het is indrukwekkend te lezen hoe twee mensen die elkaar nooit eerder ontmoet hebben, op één dag zo’n hechte band kunnen vormen en hun laatste dag enkel met elkaar willen doorbrengen.

Omwille van dat het boek zo emotioneel en simplistisch geschreven is, is het heel vlot te lezen en moeilijk weg te leggen. Zoals elk goed boek hoort te doen laat het een enorme indruk op je achter en geeft het de boodschap dat je van elke dag moet genieten want het zou zomaar je laatste kunnen zijn.

Lees meer

Door Melissa Schuurman

op 02/07/2018

"Op het einde gaan ze allebei dood" is een boek voor young adults. De titel geeft al voor een groot deel weer waarover het boek gaat, namelijk de reis van twee jongens op hun laatste dag.
Het interessante aan het verhaal was eerder de 'science-fiction'-wending. Een overheidsinstantie weet de dag waarop je gaat sterven en belt je op. Dit verandert heel de maatschappelijke structuur van het leven zoals wij het kennen. Enkel en alleen al hiervoor vond ik het boek best origineel.

Jammer genoeg werd er ook enorm veel geschreven dat geen bijdrage leverde aan het verhaal. Hierdoor heb ik er weken over gedaan om het verhaal uit te lezen. Het kon mijn aandacht niet blijven vasthouden door de langdradige en onnuttige informatie waarmee de lezen werd gebombardeerd. Het boek had misschien beter geweest als het de helft dunner was geweest.

De anti-climax vond ik ook niet echt op zijn plaats... Het deed een enorme afbreuk aan de spanning die opgebouwd werd. Dit is de hoofdreden waarom ik het boek slechts een 3/5 geef. Geen slecht boek, maar ook zeker geen hoogvlieger, zelfs niet voor young-adults.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief