Valtuig

Door Hilde Pinnoo

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Midas is hypersensitief. Via een geboortevlek op zijn schouderblad kan hij stemmingen en gevoelens van mensen capteren. Maar bij de succesvolle Alex voelt hij niets. Ondanks de herhaalde waarschuwingen van Midas valt zijn adoptiefzus Lana voor de charmes van de knappe, blonde Alex. Ze besluiten te trouwen, tot wanhoop van Midas. Hij haalt alles uit de kast om de relatie tussen Lana en Alex te breken. Alles.

23 jaar later is Midas grafdelver. Wanneer hij Tonka, de dochter van Lana en Alex, bij het graf van haar moeder ziet, slaat het verleden als een natte dweil in Midas' gezicht. Hij besluit zijn verhaal voor Tonka neer te schrijven. Meer dan één geheim wordt daarin onthuld.

Hilde Pinnoo (1962, Brussel) studeerde in Leuven Theologie en Toegepaste Economie, om vervolgens aan de slag te gaan in de financiële sector. In 2005 debuteerde ze als dichter en sindsdien publiceerde ze drie dichtbundels. Valtuig is haar debuutroman.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jempi Laevaert

op 24/09/2020

Hilde Pinnoo neemt mij als lezer langzaam mee naar ‘23 jaar na de feiten’. Hier en daar wordt een tipje van de sluier opgelicht en krijg je een beeld van wat er ooit is gebeurd. Maar je wil niet dat dat beeld bewaarheid wordt. Je wil de schrijfster smeken om het niet te laten gebeuren. Maar wanneer het verhaal in de laatste hoofdstukken in een stroomversnelling komt, sleurt het je mee naar het onverbiddelijke begin: ‘de dag van de feiten’. Wat gebeurd is, is gebeurd. Het verhaal is verteld. Dat kan je niet meer veranderen. De personages niet en ook de lezer niet.

Lees meer

Door Lyne Uytterhoeven

op 04/11/2019

Een indrukwekkend debuut! Leest het ene moment kabbelend, om je het volgende naar pieken te brengen of in de diepte te storten. Ijzersterk.

Lees meer

Door Griet Daems

op 26/06/2019

Elke zin is een streling voor je ziel. Wat een debuut! Wauw!

Lees meer

Door Marianne Claessens

op 14/06/2019

Prachtig debuut van Hilde Pinnoo. Ontroerend, beklijvend, spannend, een parel. Aanrader !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief