Vissen praten niet

Tine Bergen

Thriller en Detective

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Op een donderdagmorgen eind augustus staat de politie bij Flo aan de deur. Ze wordt verdacht van moord op David De Vadder, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer. Een gesprek over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en doodsbedreigingen over de babyfoon. Een gesprek dat niet alleen haar leven maar ook dat van heel wat anderen onherroepelijk zal veranderen. Flo leert wat ze eigenlijk al wist: dat er ergere zaken zijn dan van moord verdacht worden. Een gesprek dat uiteindelijk vooral gaat over wat niet wordt gezegd. Want vissen praten niet. Tine Bergen (1981) is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. In 2018 verscheen van haar de intens mooie familieroman Merg.

Wat anderen schrijven over dit boek

Tot op het einde werd ik meegenomen door het verhaal. Ook al blijft het vrij 'eenvoudig' en is er geen ingewikkeld verhaal achter het verhaal. Juist dat maakt het voor mij tot een goed boek! In één adem uitgelezen!

Wat een ongelofelijk knap spel tussen verteller en lezer wordt in dit boek gespeeld!
Als geen ander weet Tine Bergen de lezer te bespelen. Ik heb deze psychologische thriller dan ook in één adem uitgelezen.

De cover intrigeerde mij. Vissen praten niet. Als ze het wel zouden doen, wat zouden ze dan zeggen?

We worden afwisselend meegenomen in het heden, nog zeven dagen voor het nieuwe schooljaar begint en in het recente verleden, de afgelopen zomer.

Flo wordt meegenomen naar het politiebureau om ondervraagt te worden over de dood van David De Vadder, de papa van Artur die afgelopen schooljaar bij haar in de klas zat. Hij is vermoord en Flo had een zeer goede band met Artur. Ze wordt dan ook verdacht van de moord op David.

We leren Flo kennen als een sympathieke en begane juf. Maar haar band met Artur en het gezin De Vadder gaat wel erg ver. Te ver?

Enkele tientallen bladzijden verder ontstaan er al twijfels in mijn hoofd over Flo. Gaat ze inderdaad niet te ver? De twijfel begint toe te slaan en misschien zijn mensen niet wie ze schijnen te zijn.

Geleidelijk aan komen we meer te weten over Flo. Het is duidelijk dat ze een hele bagage meesleurt en er komen steeds meer lijken uit de kast (geen echte). Toch duurt het lang, eigenlijk tot de finale op het einde, vooraleer je er de vinger kunt op leggen. Tot dan ging het in mijn hoofd alle kanten op.

Het boek laat je sprakeloos achter. Uiteindelijk zijn alle personages in het boek onsympathieke personen. Niemand en niets is wat het lijkt. Een boek over geheimen en verraad.


Lees je graag een psychologische thriller of wil je voor het eerst een psychologische thriller lezen? Met dit boek zit je zeker goed.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!