De reuzenkraak is liever lui

Irene Goede

Prenten- en kinderboek

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De reuzenkraak is liever lui is een bundeling van de honderd leukste dierennieuws-artikelen uit De Kleine Wetenschap – de populaire kinderwetenschapspagina van het NRC Handelsblad. Nieuwe ontdekkingen over dieren Er is al veel bekend over dieren, maar ook nog heel veel niet. Iedere dag zijn wetenschappers hard aan het werk om nieuwe ontdekkingen te doen en de kennis te vergroten. In dit boek zijn honderd van de leukste nieuwe ontdekkingen bij elkaar gebundeld, de een nog verbazingwekkender dan de ander. De reuzenkraak is bijvoorbeeld slimmer dan we dachten, maar ook luier… wat toch ook weer slim is! De Kleine Wetenschap Ruim tien jaar lang illustreerde Irene Goede een wekelijkse rubriek met dierennieuws in De Kleine Wetenschap, de populaire kinderwetenschapspagina van het NRC Handelsblad. In de artikelen, die zijn geschreven door verschillende wetenschapsjournalisten, werd elke week een wetenschappelijke ontdekking op het gebied van diergedrag uit de doeken gedaan. Natuurgetrouw én vrolijk Voor De reuzenkraak is liever lui selecteerde bioloog Geert-Jan Roebers de honderd leukste artikelen. De natuurgetrouwe illustraties van Irene Goede hebben een kwinkslag die de speelse toon van de teksten perfect aanvult. Voor elk nieuwsgierig kind dat geen genoeg kan krijgen van dieren! Verschijnt april 2019

Wat anderen schrijven over dit boek

De reuzenkraak is liever lui en andere wetenschapsweetjes over dieren. Samengesteld door Geert-Jan Roebers met illustraties van Irene Goede

In dit boek vind je 100 dierennieuws-artikelen uit De Kleine Wetenschap (rubriek in NRC Handelsblad). Elk weetje is super boeiend, grappig, onvoorstelbaar, niet te geloven, indrukwekkend,…Daarnaast staat er bij elke weetje ook nog eens een prachtige (vaak grappige) tekening van Irene. Kortom een prachtboek.

Voor kinderen; ok. Zeker. Maar ook voor 40-jarigen ;) Voor elke dierenvriend van welke leeftijd dan ook een schatkist vol interessante informatie. De weetjes zijn onderverdeeld per thema, bijvoorbeeld: rennen, vliegen, zwemmen, of samen sterk, versiertoeren,… Je denkt: ik lees er een handjevol en stop dan even maar je blijft aan dit boek gekluisterd: je leest over de fabel van dronken dieren, vale poten bij blauwvoetgenten, reuzenpanda’s die te huur zijn, vleermuizen die een rode lamp verkiezen,…Elk weetje is een parel om van te smullen.

De informatie is hyperactueel (de nieuwste bevindingen en ontdekkingen komen aan bod), wetenschappelijk onderbouwd en daarnaast ook vlot gebracht. Het boek leest als een trein.

Super aanrader voor iedereen die van dieren houdt of wil gaan houden (na het lezen van dit boek ben je gegarandeerd verkocht). Van mij mag er om de vijf jaar ofzo een update komen!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!