Sneeuw in september

Door Kathelijn Vervarcke

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Kort na haar negentiende verjaardag krijgt Jutta van haar reumatoloog te horen dat ze nooit zal kunnen werken, trouwen of kinderen krijgen. Het nieuws komt aan als een mokerslag, maar toch is Jutta vastberaden om zichzelf te genezen. Ze stort zich op een wild parcours van experimentele middelen, terwijl alsmaar sterker het besef in haar groeit dat de gewrichtspijnen een diepere wortel hebben. Net wanneer ze de strijd aangaat met de demonen uit het verleden, zet haar beste vriendin en lotgenote Maud haar genezingsproces op de helling door voor euthanasie te kiezen. En dan is er ook nog Tibo, de ex van Maud, die troost zoekt bij Jutta. Terwijl Maud de dagen tot haar verlossing aftelt, moet Jutta afstand nemen van haar vriendin om zelf niet ten onder te gaan. Hoe moet ze zichzelf zien als ze geen lotgenote meer heeft om zich aan te spiegelen? Een ontroerend verhaal over omgaan met een chronische ziekte. Van de auteur van Tot de zon aan de horizon vriest en Zwerfsteen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Julie Demeûs

op 29/07/2021

Sneeuw in september is een verhaal dat je heel erg diep raakt en dat je een kijk geeft in een andere, misschien onbekende wereld. Ik las het boek twee jaar geleden en nog steeds denk ik er vaak aan terug. Het leest erg vlot, maar het is wel geen luchtig verhaal om te lezen, aangezien er toch wel heftige thema's aan bod komen. Dit boek is zeker een aanrader!

Lees meer

Door Karen Vlerick

op 03/08/2019

Sneeuw in september is een ontroerend, diep-menselijk boek over ziekte, pijn, verdriet, liefde en de verschillende manieren om ermee om te gaan. De tegenstelling uit de titel wordt mooi uitgediept in het verhaal. De auteur geeft een inzicht hoe twee verschillende mensen op een diverse manier met hun ziekte omgaan.
Helder, verfrissend, begripvol en mooi geschreven. Het verhaal is geen onleesbare stroom van ellende, maar grijpt je bij de keel in zijn eenvoudige schoonheid.
Verhalend , toegankelijk en je leest dit boek gewoon aan één stuk tot het helemaal uit is. Kortom : een aanrader van de bovenste plank.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief