De Valentines - Licht, camera, liefde

Holly Smale

Jeugd & young adult

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De Valentines – Licht, camera, liefde is het eerste deel in de langverwachte nieuwe meidenserie van Holly Smale Holly Smale is terug, en hoe! In deze gloednieuwe serie stelt ze de zusjes Valentine voor: Hope, Faith en Mercy. Als telgen uit een geslacht van vier generaties beroemde acteurs is de roem hun komen aanwaaien. Net als hun geld en hun schoonheid trouwens. Hope is de jongste van het stel. Ze hunkert naar het moment dat ze zestien wordt, want dan zal ze eindelijk het jetsetleven van haar zussen kunnen leiden. Maar eerst heeft ze haar zinnen gezet op de liefde – echte, allesoverdonderende liefde. Het lot lijkt haar gunstig gezind als ze in de metro van Londen haar droomjongen letterlijk tegen het lijft loopt. Maar ja, in het leven loopt niet altijd alles zoals in de film – zelfs niet als je Valentine heet. Nieuwe meidenserie van de auteur van Geek Girl Licht, camera, liefde is het eerste deel in deze nieuwe meidenserie van Holly Smale. Hilarisch en hartverwarmend, met een scherp randje.

Wat anderen schrijven over dit boek

Wanneer je de cover van dit boek ziet, heb je direct een feelgood gevoel. Een boek waar je vanaf de eerste bladzijde direct in het verhaal zit en je zou het perfect in 1 trek kunnen uitlezen.

“Licht, camera, liefde” is het eerste boek in de reeks de Valentines. De reeks gaat over de beroemde familie Valentines. Het eerst boek gaat over Hope. Hope is BIJNA 16 jaar. Wat in de Valentines familie een heel belangrijke leeftijd is. Dan mag je mee het jetsetleven. Hope is de jongste van 4 kinderen. Ze heeft nog twee zussen (Mercy en Faith) en één broer (Max). Voor ze in de schijnwerpers mag staan, concentreert ze zich nu vooral op de liefde. Die liefde denkt ze te vinden bij Jamie. Maar, zoals in het echt leven, loopt het in dit boek niet altijd zoals Hope denkt.

Het boek is volgens mij geschreven voor jongeren (13-14jaar). De schrijfstijl is daarom ook anders dan een gewoon boek. Hope bekijkt in het boek alles vanuit het oogpunt van een film of het regisseren ervan. Deze stukken worden afgewisseld met hoe het er dan echt aan toe gaat. Deze stukken zijn duidelijk herkenbaar in het boek door de verschillende lettertypes. Ik heb me hier niet aan gestoord en vond het zelf echt bij het boek, het verhaal, passen.

Hope maakt een grote ontwikkeling door tijdens het boek. Van een meisje dat hoopt zo snel mogelijk een jetsetleven te leiden, tot een meisje dat haar eigen keuzes maakt en minder afhankelijk wordt van haar familie. In het begin komt Hope heel naïef over. Misschien zelfs een beetje dom. Ze wil de privé lessen niet volgen, ze heeft geen vrienden,… Aan haar ouders heeft ze ook niet veel. Haar vader zit in Amerika en haar moeder zit in een instelling, omdat het momenteel allemaal wat zwaar is voor haar. Haar broer en zussen genieten van het bekende leven. Dagelijks komt iemand van hen wel in de krant. Hope ontdekt doorheen het verhaal dat het leven duidelijk niet alleen maar bestaat uit glitter en glamour.

Het einde van het boek maakt je al warm voor het tweede deel. Hopelijk moeten we hier niet te lang op wachten.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!