Blijven ademen

Door Katrien Geeraerts, Louis Nieuland

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De mallemolen van het leven eist steeds meer van ons, met alle gevolgen van dien, zoals hyperventilatie, burn-out en stressklachten. In Blijven ademen leer je via een vierstappenplan - de hartcoherentietraining - een eenvoudige tech­niek om op een gezonde manier met stress om te gaan. De oefeningen vergen amper 3 x 6 minuten per dag van je tijd en kunnen ondersteund worden door handige apps. De auteurs geven ook advies over biofeedbacktoestellen indien je zelf controlemetingen wenst uit te voeren.
Blijven ademen is een praktisch, helder werkboek om stress de baas te blijven, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit boek wordt jouw personal coach!

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 26/02/2020

Blijven ademen. Hartcoherentie als antwoord op burn-out, hyperventilatie en stress. Door Katrien Geeraerts en Louis Van Nieuland.

Ademen is één van de belangrijkste en makkelijkste manieren om rustiger te worden. Dat weet ondertussen iedereen wel al. Maar ademen in dit boek gaat een stapje verder. Niet moeilijker, wel gecontroleerder. Hartcoherentietraining komt er (in het heel kort) op neer dat je door middel van ademhalings-oefeningen (3 keer 6 minuten per dag) je hartslag en zo je brein positief gaat beïnvloeden.

Je kan daarvoor een hartcoherentiecoach raadplegen maar ook dit boek lezen. Het is heel praktijkgericht opgesteld met een duidelijke uitleg, stappenplan, grafieken en tekeningen én verwijzingen naar apps die je kan downloaden om je oefeningen nog beter te kunnen uitvoeren. Ik ben alvast aan stap 1 begonnen, de golfjesoefening. Mijn psycholoog had me al op de hartcoherentie-techniek gewezen dus ik was al wat op mijzelf bezig, met info die ik online had gevonden. Vanaf nu ga ik oefenen als een professional ;)

Burn-out, hyperventilatie, stress, wie heeft er geen last van? Je kan medicijnen gaan slikken, doorploeteren of gewoon wat beter gaan ademen. Met de hulp van dit boek. Aanrader!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief