Aantekeningen bij een moord

Door Peter Vermeersch

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hij opgeroepen wordt zitting te nemen in een volksjury – het Belgische rechtssysteem kent de juryrechtspraak, al wordt er lang niet altijd gebruik van gemaakt. De aanklacht tegen de beschuldigde jongeman is roofmoord. Voor hij het weet zit Vermeersch in het hart van het enorme Paleis van Justitie in Brussel. Samen met de andere juryleden krijgt hij te maken met vragen over de ware toedracht van de moord, met de rituelen van het recht en met een verdachte als een schuw dier.
Hoe voelt het slachtoffer te zijn, of nabestaande? Wat doe je iemand aan als je hem straft? Helpt het? Aantekeningen bij een moord geeft aan de hand van een concrete moord en een rechtszaak een indringende blik op geweld en rechtspraak. Het is, naast een persoonlijk verslag, ook een zoektocht naar vormen van rechtvaardig en troostend rechtsherstel in onze tijd.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 01/10/2019

Joris Vergeyle, journalist cultuurredactie VRT NWS, over "Aantekeningen bij een moord"

De prachtige volzinnen van Peter vielen me al op in z’n debuut “Ex”, en dat hij fantastisch kan schrijven bewijst hij opnieuw met “Aantekeningen bij een moord”. In dit boek verzamelt hij z’n aantekeningen als lid van een assisenjury, maar hij overstijgt het louter anekdotische. Peter Vermeersch stelt je als lezer vragen die lang blijven hangen. En wie het Justitiepaleis omschrijft als de Mount Everest van België met een onneembare gouden top van honderdenvier meter hoog, die verdient m’n eeuwige respect: wat een treffende vergelijking.

Herbeluister Peter Vermeersch over 'Aantekeningen bij een moord' op Klara: https://www.langzullenwelezen.be/nieuws/peter-vermeersch-aantekeningen-bij-een-moord

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief