Kleine brandjes overal

Celeste Ng

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Wat anderen schrijven over dit boek

UIT! Fascinerend verhaal van twee gezinnen die als atomen op elkaar inslaan. Tweede roman van Celeste Ng (zeg: ing), terecht één van de hype-auteurs van het moment.

In een perfect Amerikaans stadje is alles rustig tot kunstenares Mia en dochter Pearl arriveren. Langzaam maar zeker raken heden en verleden in elkaar verstrikt. Alle beerputten gaan open, een Ramp is onafwendbaar. Best lezen zonder dat je weet waarover het precies gaat, veel spannender!

Een boek met zoveel pit en lef. Heel organisch geschreven, in één gulp lijkt het wel. Ondanks de typo's ook puik vertaald. Stap voor stap zuigen de personages je mee in hun maffe wereld. Normaal haat ik flashbacks en een trage karakteropbouw, maar hier was het om duimen en vingers af te likken. We kwamen te laat op een familiefeest omdat ik 'm wilde uitlezen 😅

Maar niet vrijblijvend. Een boodschap over moederschap, vooroordelen en menselijkheid. Die nog even zal blijven plakken. Absolute aanrader!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!