Honderd jaar eenzaamheid

Gabriel García Márquez

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In 1967 verscheen Gabriel García Màrquez' meesterwerk Honderd jaar eenzaamheid, waarmee de Latijns-Amerikaanse literatuur definitief op de wereldkaart werd gezet. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van deze prachtige familiekroniek brengt Uitgeverij Meulenhoff een luxe jubileumeditie in een fonkelnieuwe vertaling van Mariolein Sabarte Belacortu. Honderd jaar eenzaamheid verhaalt van het exotische en tragische geslacht Buendía, dat de stad Macondo op het moeras veroverde, ruim een eeuw voordat de stad haar apocalyptische einde vindt. Natuurrampen, exploitatie en meedogenloze oorlogen bepalen de geschiedenis van de Buendía's, waarvan de stichter José Arcadio, een alles beproevende amateur-alchemist, onder meer bewijst dat de wereld rond is: een zinvolle, zij het late ontdekking.

Wat anderen schrijven over dit boek

Meer dan dertig jaar geleden gelezen maar blijft overeind als een van de boeken die meest indruk hebben gemaakt. De cultuur van Zuid-Amerika en het magisch realisme gaan bevlogen samen. Verslavende literatuur van topniveau.

Het leesgenot dat je ervaart tijdens het lezen van dit boek blijft je een leven lang bij!

Een fabuleus boek. Een 'must read'. Laat u binnenleiden in de wonderbaarlijke surrealistische wereld van Marquez. Het magisch realisme ten top. Een klassieker van de Latijns-Amerikaanse literatuur.

Een onverwoestbare klassieker.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!