De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Yasmina & de aardappeleters

Door Wauter Mannaert

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan ‘leent’ ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt… Voor Yasmina isdit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 07/08/2019

"Wouter Mannaert is een tekenaar die zijn stijl aanpast naargelang het verhaal. Deze keer één in die heerlijke traditie met ééndimensionale personages: een slechterik, de heldin, haar hilarisch ruziënde kompanen en een uitvindster. Lekker karikaturaal, beetje moraliserend maar dat slik je weg door het humoristische laagje dat je toch weer die bladzijde doet omdraaien. De tekeningen zijn een genot en Mannaert speelt met de bladindeling, lezen doe je niet enkel van links naar rechts en boven naar onder. Zo’n strip om te laten rondslingeren op de salontafel want voor jong en ouder."
- Marjan Temmerman, journalist VRT NWS én stripfanaat

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief