Broertje

Michael Berg

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader - een oud-politicus - heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Spannend verhaal! Op het eind wel iets minder mysterieus en langdradig. Het verhaal wordt verteld vanuit 3 personages, Lotte, Felix en Amin. Dit maakt het vlot om te lezen.

Na Het meisje op de weg is dit verhaal weer een toppertje!
In een landhuis aan de Côte d'Azur worden 3 lijken gevonden. Nogal vlug wordt de autistische zoon Felix aangeduid als dader. Door zijn handicap kan hij niet reageren en wordt zijn zus gecontacteerd, een Nederlandse cabaretière die gebroken heeft met haar Franse familie.
Het wordt een razendspannend verhaal, met veel aandacht aan de problemen van een autistisch broertje.
Er zijn 2 verhaallijnen: rond de moorden en rond Amin, een jongetje die Aleppo ontvlucht door de oorlog. Tijdens een groot deel van het boek heb ik mij afgevraagd hoe die 2 verhalen bijeen zullen komen, maar wonderwel wordt dit een supergeslaagd plot.
Zelfs na de uiteindelijke oplossing, blijft in het laatste hoofdstuk een zinderende spanning hangen.
Een absolute aanrader!!!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!