Klein Engeland

Door Jonathan Coe

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Engeland, 2010. Autofabrieken worden vervangen door inwisselbare winkelketens en in Londen gaan verhitte rellen en demonstraties over in enthousiasme voor de aanstaande Olympische Spelen. In Klein Engeland beschrijft Jonathan Coe, een van de beste chroniqueurs van onze tijd, de levens van een kleurrijke groep personages in een periode van grote veranderingen. Ian en Sophie zijn net getrouwd en hebben ieder een ander idee van de toekomst van hun land en mogelijkerwijs over de toekomst van hun relatie. Doug, een politiek commentator, schrijft gepassioneerde columns over de arm-rijkverhoudingen vanuit zijn onbetaalbare appartement in Chelsea, terwijl zijn dochter juist alles doet om sociale gelijkheid te bevorderen. Benjamin Trotter heeft moeite met zijn middelbare leeftijd en probeert nog één keer iets nieuws in zijn leven. Dit is het verhaal van het moderne Engeland. Een verhaal van nostalgie en verwarring, van teleurstelling en onverholen woede.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Mieke Buntinx

op 30/10/2019

Alsof je samen met Engelsen de chaos beleeft.
Boeiend en leerrijk boek.
Jammer dat het niet ook nog de verdere evolutie weergeeft.

Lees meer

Door Redactie LZWL

op 07/08/2019

"Niemand legt de breuklijnen in de Britse samenleving zo goed vast als Jonathan Coe. In ‘De Rotters’ Club’ ging het nog over de grote stakingen en IRA-bommen in de jaren ’70, in ‘De gesloten kring’ draaide het om Tony Blairs ‘Cool Brittania’. Nu wekt Coe de familie Trotter uit Birmingham opnieuw tot leven in een groots epos over de Brexit. De personages zijn een afspiegeling van het hedendaagse Engeland: van een saaie rij-instructeur tot een Litouwse poetsvrouw en een steenrijke tiener die Jeremy Corbyn verafgoodt. Een intreurig portret van een land dat zichzelf kwijt is. Maar het blijft draaglijk door Coe’s uitstekende gevoel voor humor." - Karen Billiet, boekenredacteur Klara - Pompidou

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 27/05/2019

Een zoveelste mooi boek van succesauteur Jonathan Coe. Hij weet als geen ander fictie te vermengen met de politieke realiteit en ditmaal is de Brexit aan de beurt. Ooit heb ik van hem de mooie oneliner gelezen: Fictie moet de realiteit liegen en dit doet hij in zijn boek, een fictief verhaal over een groep vrienden ingekapseld in het Engeland van de Brexitsaga.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief