De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Anke De Groof

op 29/11/2018

Ik vind het boek 'Ik ben niet bang' van Nicollò Ammanti wel een goed boek, want het is eens een verhaal dat over iets helemaal anders gaat, dan altijd de drama's die er rondhangen of een rol spelen. Ik kon me volledig inleven in het personage Michele. Toen ik de titel had gelezen, had ik niet kunnen zeggen dat het over Michele gaat en dat hij een jongetje, dat in een hol vastgeketend zit, vindt. Ik vond dit boek leuk om te lezen, maar alleen vond ik het einde heel onduidelijk, dus weet ik niet goed hoe het precies afloopt.

Lees meer

Door Jade Mees

op 11/11/2018

Ik heb van de eerste tot de laatste bladzijde genoten. Dit komt grotendeels door de geweldige schrijfstijl van de auteur. De personages, ruimte en tijd pasten goed bij het verhaal, dus deze waren goed uitgekozen. In het boek waren veel onverwachte wendingen en dat zorgde voor spanning en sensatie. Ik raad dit boek zeker en vast aan iedereen aan!

Lees meer

Door Arthur Cornet de Ways-Ruart

op 02/11/2018

Ik vond het verhaal heel krachtig en ook emotioneel want het is echt geloofwaardig. Alles wat in het boek is, is mogelijk in het hedendaagse leven en zoiets is misschien wel ooit eens gebeurd. Doorheen heel het verhaal voelde ik het gevoelsleven van Michele en ik voelde me in de huid van Michele.
Vanaf het begin begrijp je alle omstandigheden waarin Michele leeft: een kleine dorpje in Italië waar er nieks te doen is, proberen de kinderen zich te ontspannen door misschien soms dwaze dingen te doen en dus is het hetzelfde voor de ouders van die kinderen. Je merkt ook dat Michele groeit, hij wordt een volwassene. In het begin is hij zeer onschuldig, hij weet nieks van de buitenwereld totdat hij die jongen vindt, dan beseft hij wat aan het gebeuren is.
Op elke moment van dit boek is het spannend door het geheim dat alleen maar Michele en de volwassenen kennen. Zelfs in het begin weten de volwassenen niet dat Michele het geheim weet, dat maakt het nog meer spannend.
Ik vond het einde moeilijk te begrijpen, het is niet zo duidelijke en je hebt nog onbeantwoorde vragen. Er bestaat ook een film van deze boek, die ik nog niet gezien hebt maar ik wil hem zien om misschien onduidelijkheden te verklaren over het verhaal in het boek.

Lees meer

Door Kathleen Mels

op 20/05/2018
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief