De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De patiënten van dokter García

Door Almudena Grandes

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wanneer dokter Guillermo García Medina in 1937 het leven van Manuel Arroyo Benítez redt, ontstaat er tussen de twee mannen een hechte vriendschap. Na zijn herstel wordt Manuel teruggeroepen naar Genève. Guillermo denkt dat hij hem nooit meer terug zal zien. Maar dan, jaren later, keert Manuel plots terug voor een nieuwe, gevaarlijke opdracht. Hij is vastbesloten het onderduikingsnetwerk van veelgezochte nazikopstukken uit het Derde Rijk, gerund door Clara Stauffer, te infiltreren. En wie anders dan Guillermo kan hem hierbij helpen?De patiënten van dokter García is opnieuw een ambitieuze, grootse en spannende roman van Almudena Grandes, die feit en fictie moeiteloos mengt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frans De Baets

op 09/04/2020

Dit boek leert je voor een stuk althans de ingewikkelde geschiedenis van de Spaanse militaire coup en de opportunistische valse houding van Franco op het Europees plan. Hij past perfect in de galerij van onmensen met Hitler, Stalin, Peron.
De plot is ook spannend maar het lezen is niet zo gemakkelijk: lastige Spaanse namen, meerdere namen voor dezelfde persoon (is natuurlijk een spionage verhaal), vooral moeilijk is de techniek dat in een hoofdstuk eerst het einde wordt vermeld en dan pas gestart wordt met het verhaal. Een alfabetische rangschikking van de namen van de protagonisten met uitleg zou het lezen ook vergemakkelijken

Lees meer

Door anne-marie martien

op 23/04/2019

Roman en geschiedenis in één pakkende, verbijsterende getuigenis over de vluchtweg naar Spanje en Argentinië voor nazi's uit Duitsland, Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

Door de meesterlijke pen van Almudena Grandes wordt een zeer pijnlijke geschiedenis blootgelegd in het Spanje van Franco; zelfs het Vaticaan wordt niet gespaard van hun aandeel in een verwerpelijk, schokkend dossier over hulp aan zware oorlogsmisdadigers.

Een prachtig boek waarin ook de schoonheid van een onverwoestbare vriendschap zijn plaats krijgt. Ontroerend !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief