Het portret van Dorian Gray

Oscar Wilde

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De enige roman van Oscar Wilde, over het verlangen naar de eeuwige jeugd, is een klassieker van formaat. Het portret van Dorian Gray is een gevat boek dat je bovendien, ook nu nog, laat sidderen van spanning.

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik heb dit enige tijd terug gelezen maar de indruk die dit boek naliet blijft nazinderen. Zo stilistisch, een boek om je in te verliezen. Een pareltje!

Het portret van Dorian Gray is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, voor het eerst uitgebracht Engeland in 1890. Toch voelt het boek veel minder oud aan, want Wilde was zijn tijd ver vooruit.

Het boek neemt ons mee naar het Londen van die tijd. Bij het zien van een schilderij dat Basil van hem gemaakt heeft wenst Dorian dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden. De rijke en mooie Dorian geeft zich over aan het decadente leven. Uiterlijk blijft Dorian een toonbeeld van serene schoonheid. Maar op het portret, veilig weggestopt op zolder, verschijnen op mysterieuze wijze tekenen van aftakeling: de jonge god verandert langzaam in een duivel...

Dit boek is een echte klassieker, een meeslepend verhaal met een verrassend plot. Op een stilistisch hoogstaande manier vertelt Dorian Gray een controversieel verhalen geeft hij kritiek op de maatschappij. Intrigerende personages, esthetische gedachten, een spannende verhaallijn, ze zijn allemaal in dit boek aanwezig!

Het portret van Dorian Gray is Oscar Wildes enige roman, maar deze roman leest als een compleet oeuvre. Een echte aanrader voor iedereen die van boeken houdt!

Je ziel verkopen voor een eeuwige jeugd, dat is wat Dorian Gray doet in dit verhaal. Een meeslepend verhaal met een verrassend einde.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!