De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Vos 8

Door George Saunders

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Vos 8 is een dromer. Zijn medevossen nemen hem niet altijd even serieus. Maar hij spreekt mooi wel Mens, een taal die hij zichzelf heeft geleerd door bij een raam naar verhaaltjes voor het slapengaan te luisteren. Vos 8 heeft dus best wat in zijn mars. En wanneer het nieuwe gebouw VosZichtStaete de leefwereld van de vossen bedreigt, vindt hij het geen tijd meer voor dromen maar voor daden.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Eva De Smet

op 05/05/2019

Door openheid voor anderen kan je een nieuwe wereld ontdekken. Je opsluiten in "het is altijd zo geweest", leidt tot uitsterven. Eén van de boodschappen van het boekje.
Het kost inderdaad wat moeite om te ontcijferen. En pluim voor de schrijver, maar ook voor de vertalers. Het geeft aan dat taal relatief is, en tegelijk ook niet.
Een aanrader.

Lees meer

Door bruno

op 06/03/2019

Of ik met de wagen in de garage wou langsgaan voor een onderhoudsbeurt? Geen probleem. Ik had mezelf gisteravond op het verhaal Vos 8 van George Saunders getrakteerd. Met dank aan tante Els voor de kadobon. Dat uurtje wachten in de garage zou zo voorbij zijn. Inderdaad, het volstond net om het in alle betekenissen fijne boekje te verorberen en daarbij de vingers af te likken. In een eigen soort vossentaal die mij nog het meest doet denken aan hebt exotische Nederlands van André Hazes zaliger doet deze vos ons mensen zijn verhaal. Hij heeft de mensentaal geleerd door avond na avond onderaan het raam te zitten luisteren waarachter een vrouw een ‘furhaal’ zat te lezen voor haar pups. ‘As ze klaar was, deej ze ut ligt uit waardoor ut donkur wert.’ Ja, het kost je als lezer hier en daar wat ontcijferwerk om goed te snappen wat de vos aan het vertellen is. Maar dat maakt de lectuur spannend, en grappig. De vos is ontgoocheld in het gedrag van sommige mensen, en uiteindelijk zal hij proberen op z’n minst één mens betere gedachten te brengen. Door op hem in te praten in de mensentaal die hij zichzelf aangeleerd heeft....Relevant in tijden van ecologische voetafdruk, dierenwelzijn en langetermijn denken. Heel mooi uitgegeven ook.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief