De Geesten

Door Yves Petry

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Na de pijnlijke breuk met zijn vriendin vertrekt Mark Oostermans als derde-wereldarts naar een vluchtelingenkamp in West-Afrika. Daar ontmoet hij Jeroen Ullings, het eigenzinnige hoofd van het medische team; een ex-jezuïet met provocerende opvattingen over liefde, wetenschap, moraal en de verlichte medemens van tegenwoordig. Je kunt de wereld alleen veranderen als er iets verandert aan je begrip van de dood, luidt een van zijn boude stellingen. Makkelijk gezegd. Maar wat betekent het? Wanneer op een zekere dag een grimmige troep soldaten in het kamp arriveert, ontdekt Mark tegen wil en dank het antwoord op deze vraag. In doortastend proza, flitsend en precies, doorkruisen de geesten uit deze roman het spectrum tussen redding en verlies, leven en dood. ‘De enige Vlaamse schrijver van zijn generatie die ertoe doet.’ - Knack ‘Petry schrijft als een jonge, zelfverzekerde god.’ - Trouw ‘Een trefzeker, intrigerend meesterwerk.’ - Juryrapport Libris Literatuur Prijs over De maagd Marino Yves Petry (1967) is een van de belangrijkste schrijvers van Vlaanderen. Hij won eerder de BNG Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin ('Ze ging naar bed met jongens op de manier waarop ze vroeger boeken las: omdat ze het gevoel had dat het van haar werd verwacht, niet omdat ze er zelf veel bijzonders van verwachtte.') 'De Geesten' is zijn eerste boek bij Das Mag.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Anne Correwyn

op 19/09/2020

Ik geraakte gemakkelijk in het verhaal maar na 1/3 er ook weer uit. Ik was geïnteresseerd in de wereld van de goede-doel-artsen maar de vele bladzijden over het liefdesleven van het hoofdpersonage boeiden me niet. Ik wilde afhaken maar voorbij de helft keerde het. Er kwam actie en vaart in het verhaal. Er staan sterke beelden in het verhaal die kloppen in de sfeer, de omgeving en het thema. Ik ben uiteindelijk tevreden dat ik het heb uitgelezen.

Lees meer

Door Jeanne Tielen

op 04/06/2020

Ingrijpend boek over een ontwikkelingshelper met heel mooie psychologische tekeningen.

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 12/09/2019

"De maagd Marino" is een boek van deze auteur dat grote indruk op mij maakte en daarom met veel verwachting begonnen aan dit werk.
Zo overtuigend zijn vorige boek was, zo pakkend de personages en treffend beschreven, zo flets en alledaags is dit boek .
Het kan aan mij liggen maar de personages blijven niet hangen, het zijn clichés, ze overtuigen niet.

Lees meer

Door Marc Smet

op 21/07/2019

Goed geschreven, goede literatuur. Yves Petry kent het schrijversvak. Maar het verhaal zelf heeft mij niet kunnen boeien.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief