De zeven zussen - Zon

Door Lucinda Riley

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

In Zon, het zesde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, heeft Electra het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?Zon is het vijfde deel uit de achtdelige bestsellerserie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Uitgeroepen tot Bestverkochte boek 2020.‘Een verslavende serie. Een zoektocht naar liefde en identiteit vol exotische locaties, glamour en mystiek. Heerlijk!’ – Margriet‘Leest als een trein.’ – Libelle

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Gerda Belaen

op 11/06/2020

Het boek leest heel vlot. Het is fictie en toch zit er heel veel in over de geschiedenis. De strijd voor gelijke rechten voor de Afro-Amerikanen komt hier goed aan bod. Knap als je via een populaire reeks toch knelpunten kan aanraken. Ik zie al uit naar deel 7.

Lees meer

Door Lieve De Becker

op 24/02/2020

Net zoals de vijf vorige is dit een echte pageturner. Geen hoogstaande literatuur maar leuk om te lezen, misschien iets té politiek correct en té moraliserend. Het is spijtig dat de strijd voor gelijkheid in Amerika slechts kort wordt aangeraakt terwijl het leven van de rijke blanken in Kenia uitvoerig aan bod komt.

Lees meer

Door Redactie LZWL

op 19/02/2020

Anja Daems van Radio 2 wachtte 365 dagen op het zesde boek uit de reeks ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley. Ze kreeg van de uitgeverij de kans ‘Zon', een turf van 800 pagina’s, al te lezen en ze is in de wolken:
‘De zeven zussen, dat zijn 7 boeken in wording over 6 meisjes die ooit geadopteerd zijn door een heel rijke man, die een prinsessenleven hebben gehad aan het meer van Genève, op een domein dat Atlantis heet. Die man sterft en laat voor elke dochter een brief na met aanwijzingen zodat die meisjes op zoek kunnen gaan naar hun roots. Ze zijn mooi, ze zijn rijk, ze hebben alles, ze moeten alleen maar op zoek gaan naar zichzelf en kunnen daarvoor de hele wereld rondreizen. En dat doen ze in elk boek. Het fantastische aan deze romans is dat ze historisch kloppen. Het is fictie maar er zit altijd iets in dat waar is. Het gaat altijd over sterke vrouwen uit de geschiedenis, die een klein steentje hebben verlegd en die we eigenlijk vergeten zijn. Zo ook in boek 6. Zus ‘Electra’ is een bloedmooie, steenrijk fotomodel, een van de mooiste vrouwen ter wereld en blijkt roots te hebben in Kenia. Begin 20ste eeuw trok de Britse aristocratie naar Kenia en leefde daar in ‘Happy Valley’ met heel veel drugs, drank en liefdesperikelen. De personages in het boek hebben ook echt bestaan. De moeder is een advocate, Rosa, genoemd naar Rosa Parks die echt voor de burgerrechten in Amerika gestreden heeft. Dit is het verhaal dat in dit boek verteld wordt; de rechten van de zwarte mensen in Amerika. En dit maakt die boeken zo fantastisch. Het is écht de moeite om te lezen, het is geen hoogstaande literatuur, maar het is een sprookje dat je meeneemt de hele wereld rond. Nu is het wachten op boek 7 dat in januari 2021 verschijnt.’

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief