Slaap

Door Matthew Walker

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

‘Aanrader voor op het nachtkastje!’ – New York Times Book Review

‘Walker ontdekte een revolutionaire manier om slimmer, aantrekkelijker, dunner, gelukkiger en gezonder te worden: een goede nachtrust. Dit boek is een eyeopener!’ – The Guardian

‘Hij geeft ons de kennis en strategieën om het slaapgebrek in onze samenleving te bestrijden.’ – NASA-wetenschapper Mark R. Rosekind

‘Het allerbelangrijkste: hij wijst je de weg naar een betere nachtrust – vannacht nog.’ – Men’s Journal

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Christel Vanderstichele

op 07/10/2019

Interessant boek met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Confronterend ook. Zou iedereen moeten lezen. Voldoende slaap is levensnoodzakelijk! Velen zijn zich hier niet van bewust.

Lees meer

Door els van haute

op 29/05/2018

Slaap, nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen. Door Matthew Walker.

“Van levensbelang. Een boek als een reddingsboei. –The Guardian-“ staat er op de cover van dit boek. En al heel snel wordt het je duidelijk, tijdens het lezen, dat dit niet gelogen is.
Nooit geweten dat slaap zo immens belangrijk is, voor elk gebied in ons leven, voor elk onderdeel van ons lichaam.

Walker speelt het klaar om in een vlot leesbare taal, met zelfs een vleugje humor af en toe, heel wetenschappelijke informatie boeiend over te brengen.

Het boek is opgedeeld in 4 delen:
1) Slaap: wat is het eigenlijk?
2) Waarom we moeten slapen
3) Hoe dromen we en waarom
4) Van slaappillen naar een wakkere samenleving

Het eerste deel vond ik het boeiendste. Ik heb enorm veel onderlijnd en echt nieuwe dingen geleerd over iets dat ik elke dag (te weinig) doe. Vanaf nu ga ik bewuster omgaan met dit super middel dat ik gratis ter beschikking heb en dat ik veel te vaak verwaarloos. Slaap is echt een wondermiddel: goedkoper én efficiënter dan welk middel je ook kan kopen in de winkel.

Ik hoop dat dit boek echt een ware revolutie ontketent, dat hier en nu kan begonnen worden aan een maatschappij die zich richt op het welzijn van mensen in plaats van op meer, sneller, harder en rijker.
Om het met Stef Bos te zeggen: “Het roer moet om.”
Iedereen moet dit boek lezen, te beginnen met de beleidsmakers wereldwijd. Op naar een nieuwe tijd, met 8 uur slaap als basisrecht voor iedereen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief