De Krijtman

Door C.J. Tudor

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest...

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ivan Colman

op 09/06/2019

Een knappe 3,5 brilletjes. Meermaal heb ik Stephen King moeten denken als ik het boek las. En dat is een compliment waar ik spaarzaam mee ben. Het boek is zo spannend dat je wil blijven lezen. In één ruk uit was het niet maar het scheelde niet veel.
Het verhaal is mooi gestruktureerd. De onderverdeling van de hoofdstukken tussen de twee betrokken periodes help hier fantastisch. De personnages voldoen. Geen hoogstaande literaire karakteruitdiepingen, doch dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het spannende originele verhaal.

Lees meer

Door Sandra

op 18/11/2018

De Krijtman van C.J. Tudor is een spannende en lugubere thriller met vele kwaliteiten.

De schrijfster creëerde een sterke verhaallijn die goed in elkaar zit. Het boek begint al spannend, wanneer in de proloog een vermoord meisje wordt verminkt. En het gaat niet enkel over deze ene moord, maar over verschillende verdachte daden, zoals vergiftiging en verminking. Deze gaan door in zowel heden als verleden, maar zijn niet verwarrend om uit elkaar te houden. Je kan als lezer mee speculeren over de dader of daders van al deze verdachte gebeurtenissen, maar de kans is klein dat je juist raadt, want elk personage is wel eens verdacht.
De personages zijn goed beschreven en je leert ze doorheen het verhaal beter kennen. Ze gaan vaak een evolutie door, bijvoorbeeld van onschuldige tienerjongen naar een dertiger met een midlifecrisis. De gecreëerde wereld is er een met klasse: voldoende vaag om mysterieus te blijven en toch duidelijk genoeg om je te kunnen situeren.

De Krijtman is een goed boek voor iemand die een vlot, spannend verhaal wil lezen waarvan de plot niet zomaar voorspeld kan worden.

Lees meer

Door Elien

op 18/11/2018

De Krijtman is een verrassende thriller waarbij je altijd op het puntje van je stoel zit te lezen. Het verhaal en de personages zijn uitstekend uitgewerkt. C.J. Tudor weet precies welke woorden ze moet gebruiken om de situatie uit te leggen. Elk hoofdstuk eindigt ze met een cliffhanger, al dan niet groot. Omdat ze blijft afwisselen tussen de gebeurtenissen in het heden en het verleden, zit je altijd in spanning te wachten totdat ze een verklaring geeft voor wat je zonet gelezen hebt. Deze belangrijke, spannende passages worden ook wel eens afgewisseld door een iets lichtere en humoristische passage. Alles is goed gebalanceerd en doet je verlangen naar meer.
De personages zijn goed uitgewerkt, en voelen daarom zeer menselijk aan. C.J. Tudors schrijfstijl helpt dan ook dit te realiseren. Je mag zeker niet afgeschrikt worden door het aantal pagina’s, want het leest zeer vlot.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief