De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Door Jonas Jonasson

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door peter desmet

op 23/08/2018

Het is sowieso een erg onderhoudend boek. En dat de auteur geen ééndagswonder is blijkt overduidelijk uit zijn twee boeken erna die ook erg onderhoudend en humoristisch zijn.

Lees meer

Door Johan Verboven

op 30/07/2018

Grappig, vlot. Leest als een trein.
Deed me denken aan Forest Gump!

Lees meer

Door mieke coeckelbergh

op 30/07/2018

Is Ok, maar in de helft van het boek, had ik de neiging om hem weg te leggen.
Grappig en ook voorspelbaar, te veel van het zelfde.
ik vond het wel goed, heb het uitgelezen.
gelinkt aan de gebeurtenissen in de wereldpolitiek

Lees meer

Door Michel Vander Vennet

op 27/07/2018

Heerlijk hoe de auteur de hele 20ste eeuw en al zijn conflicten in de eigenlijke raamvertelling ophangt en daarbij elke ideologie met de lach aan de kant schuift. Maar ook de hedendaagse ijver van politici en de onderzoeksrechter om toch maar te scoren bij de media en zich daarna in alle mogelijke bochten wringen om hun ongelijk toch maar om te draaien tot hun grote gelijk. Ik heb genoten van het ironisch taalgebruik waarmee dit verhaal gebracht wordt!

Lees meer

Door sofie ovaere

op 24/07/2018

Leuke humor in het boek.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief