De Bourgondiërs

Bart Loo

Geschiedenis

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
'Een proeve van groot meesterschap' - Frits van Oostrom 'Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar' - Herman Pleij De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Wat anderen schrijven over dit boek

Wie eens in een notendop (520 blz. ?) de geschiedenis van onze streken tot pakweg 1600 op een verstaanbare, duidelijke, boeiende, humoristische, ... , wijze wil overlopen en begrijpen, LEZEN DAN MAAR. Zoals elders vermeld, Bart Van Loo de ideale leraar geschiedenis.

Mooi stukje eigen geschiedenis, sappig verteld met genoeg herhalingen om de draad niet kwijt te raken. Het blijft geschiedenis, is uiteraard geen roman hoewel de personages levendig worden voorgesteld.

Voor wie graag boeken over de Bourgondiërs leest is dit een aanrader. Sappig geschreven komt de 15de eeuw tot leven. Met heel veel plezier gelezen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!