Het verborgen leven van bomen

Door Peter Wohlleben

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Moeilijk te geloven? Misschien, maar het is waar!

Boswachter Peter Wohlleben vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. Hij combineert de laatste wetenschappelijke inzichten met zijn eigen ervaringen uit het bos, en creëert zo een opwindende nieuwe kennismaking met levende wezens die we dachten te kennen, maar nu pas echt leren begrijpen. En zo betreden we een compleet nieuwe wereld...

Het geheime leven van bomen is een onweerstaanbare liefdesverklaring aan het bos.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Christel Stalpaert

op 14/07/2020

Boeiende getuigenis van een houtvester die, dankzij onderzoek van de Universiteit van Aken in zijn district, en de vruchtbare samenwerking met zijn werkgever, de gemeente Hümmel, een bijzonder duurzame vorm van exploitatie uitgewerkt heeft. “nu is in het kleine dorpje in de Eifel een andere vorm van bosexploitatie voortaan uitgesloten."

Wat een boom ons overigens al niet kan leren over vormen van samenleven.

“Want een boom kan altijd maar zo goed zijn als het bos om hem heen.” (p. 23)

Inspirerend, maar iets minder vlot geschreven.

Lees meer

Door Bart Van Thuyne

op 18/06/2019

Wat is het grootste organisme op aarde? Negen op de tien mensen zullen denken aan een blauwe vinvis of olifant. Maar wie zal denken aan een reuzensequoia of een kolossale oude eik? Het goede antwoord trouwens is een honingzwam die zich uitstrekt over 9 km² met een massa van 600.000 kg. Het illustreert hoe wij mensen stiefmoederlijk naar de natuur en meer specifiek bomen kijken.
Het boek biedt een schat aan informatie met de recentste wetenschappelijke inzichten. Het toont aan hoe waardevol het bosecosysteem is voor ons en onze planeet.

Lees meer

Door Hans Deckers

op 13/01/2019

Dit is een curieus boekje...Het is niet wetenschappelijk genoeg om het als een wetenschapsboek te omschrijven, maar het is niet verhalend genoeg om een roman te zijn. Hors categorie dus.
De auteur vertelt met een aanstekelijk enthousiasme over wat hem het meeste boeit : bomen. Je komt absoluut verrassende dingen te weten, en je kijkt met andere ogen naar bomen achteraf. Maar vlot geschreven is het wel niet (hoewel dat ook aan de vertaling kan liggen), wat wel jammer is.
Desondanks is dit een boek dat leest als een trein en een boswandeling nooit meer hetzelfde laat zijn!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief