Ananas

Door Lex Boon

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

'Meesterlijk boek, met wonderlijk veel plezier gelezen.’ DWDD


Vlak voordat zijn vriendin hem verlaat, krijgt journalist Lex Boon een afscheidscadeau: een ananasplant van IKEA. Al snel raakt hij gefascineerd door de vrucht, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt, is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen.Zo vindt Boon de uitvinder van de pizza Hawaï, gaat hij op zoek naar het ananaslaboratorium waar de ‘extra zoete ananas’ werd gecreëerd, belandt hij in een achttiende-eeuws Schots ananaskasteel en is hij te gast op een ananascongres in Costa Rica. En het liefdesverdriet? Dat ebt na de vele reizen, opzienbarende avonturen en tal van onverwachte ontmoetingen langzaam weg.

De pers over Lex Boon


‘Boons stijl, geestig en speels, maar op een prettige manier ook nuchter, doet denken aan het werk van Bill Bryson.’ NRC Handelsblad‘Ik wist niet dat non-fictie over ananas zo’n pageturner kan opleveren. […]Geef de thermostaat een flinke slinger, neem er een stuk ananas bij, sla dit boek open en de zon begint te schijnen.’ de Volkskrant‘Schitterend verhaal, schitterende man, schitterend boek.’ Het Parool‘Een medicijn tegen liefdesverdriet.’ Trouw


Wat anderen schrijven over dit boek

Door Geert Baert

op 31/03/2019

interessant boek en ook grappig
Het gaat over geschiedenis, kolonialisme, macroeconomie, ondernemerschap, netwerken... dat alles gekruid met een persoonlijk verhaal.
Irritant zijn de talrijke zetfouten. ("zetfouten" bestaan die nog? "tekstverwerkerfouten" {rotwoord})

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief