Alleen met de goden

Door Alex Boogers

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Winnaar Boekhandelsprijs 2016, nu in midprice!
De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de politie en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-ofageroman, waarin Alex Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader.

‘Wat een verhaal, wat een stijl. Nog nooit heb ik de pijn van het leven zo gevoeld door het woord. Een verhaal van strijd en liefde. Verlies en winst. Boogers, lees die man!’ Remco Houtepen, boekverkoper van het jaar
‘Geladen, bezwerend, ritmisch.’ Jeroen Vullings in Vrij Nederland
‘Eersteklas coming-of-ageroman.’ VPRO Gids
‘Een van de beste romans van 2015.’ Theo Maassen
‘Alex Boogers vertelt een verhaal dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt.’ NRC Handelsblad

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ellen Swannet

op 27/04/2020

Prachtig boek! Eén van de meest beklijvende romans die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Coming age. Over Aaron, een 12-jarige jongen die opgroeit aan de onderkant vd maatschappij, veel armoede, criminaliteit en met (zeer) verstoorde familiebanden. Maar hoe hij zich staande houdt, en meer, hoe hij zich hieruit vecht (letterlijk door het kickboksen maar ook figuurlijk) wordt zo mooi beschreven. Tegelijkertijd ook rauw en met de nodige tristesse, maar dan nog, je leest de hoop (en kracht) doorheen dit boek, het is "de rode draad". Dit boek doet iets met je, het beroert, het doet nadenken, geeft kippenvel...Alex Boogers doet dat goed!

Lees meer

Door Ilse

op 07/03/2019

Rauwe coming-of-age roman. Alex Boogers toont hoe zeer het leven kan pijn doen. Absolute aanrader!

Lees meer

Door Frank Eulaers

op 19/01/2019

Heel tof boek, met veel beschrijvingen, zowel van de mensen als van de natuur. Verhaal is wel zeer hard en geeft een kijk op een andere wereld, die van het kickboksen, waar misschien een te negatief beeld van is.
Een aanrader

Lees meer

Door Dirk Bonte

op 29/05/2018

Ik heb deze roman in één ruk uitgelezen en dit is top in zijn genre. Een jong meisje raakt ongewenst zwanger en de vader kiest ervoor om met de noorderzon te verdwijnen. Ze belandt bij een andere man die zijn opvoeding nogal hardhandig aanpakt. Aaron Bachman, zo is zijn naam, groeit op voor galg en rad. Komt in de wereld terecht van het kickboxen en schopt het heel ver. De schrijver verstaat de kunst om beangstigende momenten zo mooi te schrijven dat u in het boek letterlijk wordt meegezogen. Ook al is het een zwaar verhaal, altijd is er ergens wel een streepje hoop te bemerken.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief