De man die zijn schaduw zocht

Door David Lagercrantz

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

In DE MAN DIE ZIJN SCHADUW ZOCHT vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Dorien Huttener

op 29/08/2018

Niet het wauw-gevoel dat ik bij de vorige boeken van de Millennium-reeks wel had. Vlot geschreven, dat wel, al vond ik dat het boek minder aangenaam las dan gewoonlijk. Er werd m.i. niet echt naar een plot toegewerkt (wat in principe niet hoeft), maar daarvoor valt dit boek zo'n beetje van tussen het rijtje voor mij. Op het einde van de rit blijf ik wel enorm begeesterd door het fenomeen Lisbeth Salander.

Lees meer

Door Theo Lenaerts

op 23/05/2018

De voltooiing van Millennium ... Leest snel weg maar haalt toch niet de spanningsboog van de boeken van Stieg Larsson. Alles verloopt net iets te gemakkelijk. Een goede commerciële zet waarschijnlijk maar echt niet meer dan dat.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief