Reconquista

Door Miquel Bulnes

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Tegen het einde van de elfde eeuw, tijdens een expeditie om voor koning Alfonso VI de beschermingsgelden te innen van de stadstaat Sevilla, raken de jonge Castiliaanse neven Eloy en Carmelo van elkaar gescheiden. Carmelo wordt in Sevilla onder de hoede genomen van een islamitische vizier, leert Arabisch en neemt dienst in het leger van Sevilla; Eloy wordt benoemd tot infanzón in het door Alfonso VI veroverde Toledo. Uiteindelijk zullen hun wegen elkaar pas weer kruisen wanneer zij tegenover elkaar staan op het slagveld.
Aan het begin van de twaalfde eeuw wordt de mozaraabse broeder Pius vanuit Toledo naar een klooster van de orde van Cluny gesommeerd om de biecht te horen van een stervende edele. Terwijl de edele de daadwerkelijke confessie eindeloos voor zich uit blijft schuiven, gaat Pius langzaamaan begrijpen naar wat voor plek hij precies is afgereisd en waarom juist hém deze taak is toebedeeld.
Reconquista is een schitterende, groots opgezette roman waarin Miquel Bulnes het fascinerende verhaal van de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje subliem weet te vertellen aan de hand van een aantal onvergetelijke personages.

Miquel Bulnes (1976) schreef de romans Zorg, Lab en Attaque, waarna hij in 2011 de grote historische roman Het bloed in onze aderen publiceerde, dat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs terechtkwam en in het Frans werd vertaald.


'Miquel Bulnes schreef met Reconquista een gedurfde, ongelooflijk ambitieuze en spannende roman die je blik op de Middeleeuwen voorgoed verandert.'
DE VOLKSKRANT ****

'Deze roman vol bloedbaden, bijgeloof, beeldenstorm, brandschattende troepen, liefde en haat, knok- en kuspartijen, hongersnood, armoede en immense rijkdom, zondige monniken, decadente prinsen, rondzwervende vaganten en wat dies meer zij is in zekere zin een genadeloos kunstwerk.'
TROUW

'Bulnes schakelt vlot en listig tussen zijn personages, door de tijd, van cliffhanger naar cliffhanger.'
DE GROENE AMSTERDAMMER

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Luc Van der Meersche

op 29/04/2022

Ik heb dit boek in één (of misschien 2 )adem uitgelezen.
Prachtig geschreven en sublieme verhaallijnen die op het einde allemaal duidelijk worden.

Lees meer

Door Louis Ide

op 21/09/2018

Ik was blij verrast dat deze arts-microbioloog te ontdekken als auteur. Ik heb het boek verslonden. Je moet er soms wel je hoofd bij houden (de vele personages ), maar toch een echte aanrader voor de liefhebbers van de historische romans.

Lees meer

Door Lieven Cooreman

op 08/07/2018

Als je van historische romans houdt is dit boek zeker aan te raden. Aangezien er veel pesonnages in voorkomen en er af en toe Arabische, Andalousische, Latijnse woonden enz... in voorkomen dien je dikwijls achteraan het boek een overzicht te gaan consulteren. Het interessante aan dit boek is dat het niet alleen vanuit het oogpunt van de katholieke wereld wordt beschreven maar net zozeer de moslimwereld met al zijn verworvenheden. Tof hoe alle hoofdpersonages in dit boek tot hun recht komen en uiteindelijk samenvloeien. Aanrader.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief