Het verdriet van België

Hugo Claus

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Het verdriet van België omspant de periode 1939-1947: vrede, oorlog en vrede. Louis Seynaeve is elf jaar en leerling op een nonneninternaat. Verwarring, hunkering en bedrog vormen zijn jongensjaren in de schoot van een kleurrijke en verbazingwekkende familie. Het Vlaamse leven in deze historische crisisperiode van oorlog, collaboratie en over leven wordt door Hugo Claus in een stroom van groteske en ontroerende verhalen opgeroepen, in een even complexe als meeslepende roman, die het hoofdwerk van zijn oeuvre mag worden genoemd.

The Times: ‘Dit is de Great Belgian Novel.’

Wat anderen schrijven over dit boek

Een erfstuk uit de bibliotheek van mijn vader. Ik ben pas laat beginnen lezen en heb altijd gedacht dat dit een oersaai boek zou zijn. Nu dat ik toch al wat gelezen heb dacht ik het toch te proberen om het te lezen. En ik ben blij dat ik het gelezen heb, geregeld eens goed kunnen lachen met Louis en gelijkertijd toch ook wat kunnen opsteken wat de gevolgen zijn geweest voor veel mensen direct na de tweede wereldoorlog.
Aan te raden voor wie het nog niet gelezen heeft.

een zwaar werk dat eindelijk een goed beeld geeft van de typische Vlaamse schuld en onschuld na WO2

Indertijd drie maal gestart en pas bij de derde poging tot het einde geraakt... en heel erg gesmaakt. Na zoveel jaren (en naar aanleiding van de fraaie Bozartentoonstelling Con Amore van Marc Didden) onlangs nog eens herlezen. Steeds ontdek je nieuwe dingen, bijvoorbeeld wat voor een grappig boek dit eigenlijk wel is. Of wat we wel al wisten: niemand beheerst de Vlaamse tussentaal op zo een niveau als Claus.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!