Het huis aan het meer

Thomas Harding

Geschiedenis

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In 2013 bezoekt Thomas Harding het huis van zijn Duitse grootmoeder, gelegen aan de rand van Berlijn, bij de Gro? Glienicker See, die grenst aan de Wannsee. Deze plek, haar 'zielenplek', die zij heeft moeten verlaten toen de nazi's aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Een betonnen voetpad door de tuin markeert waar de Berlijnse Muur bijna drie decennia heeft gestaan. In een poging het huis van de sloophamer te redden, onderzoekt Harding de geschiedenis van de vijf families die hier hebben geleefd: de adellijke landeigenaar die op het landgoed een wijngaard
aanlegde, een welvarende Joodse familie die hier de vrije tijd doorbracht, een beroemde componist in dienst van de nazi's, een weduwe en haar kinderen en een informant van de Stasi. Uit al deze aangrijpende en dramatische verhalen doemt een twintigste-eeuwse geschiedenis van Duitsland op.

Wat anderen schrijven over dit boek

Mijn oordeel kan gelezen worden op: http://wimbackx.blogspot.be/2018/05/uitgelezen-het-huis-aan-het-meer-brief.html

Zeer boeiende en verrassende geschiedenis van een huis en zijn bewoners. Leest als een roman en verveelt geen seconde.
Een absolute aanrader !

De recente geschiedenis van Duitsland,gecondenseerd,in een huis en zijn passanten,bij een meer. Het boek ademt geschiedenis. Een aanrader.

Een aanrader!! Een historisch onderbouwt verhaal van een buitenhuis aan de rand van Berlijn, met een kijk op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen van het Keizerrijk onder Wilhelm tot heden. Meer dan de moeite waard.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!