Klank

Tomas Serrien

Mens en maatschappij

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend? Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, legt de auteur uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn. Terwijl hij een methode uitwerkt om in deze hachelijke opdracht te slagen, neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? En kan muziek ook levens redden? Bij het zoeken naar de waarde van de muzikale wereld, botst de auteur op onbeantwoorde vragen, die de mens sterker aanbelangen dan ooit gedacht.

Wat anderen schrijven over dit boek

Geweldig interessant boek. Niet alleen omdat het geschreven is door mijn broer, maar ook omdat het de lezer meeneemt in een fijne, niet te ingewikkelde en diepgravende zoektocht naar hoe wij muziek ervaren. Heel wat nieuwe muziek ontdekt en op een andere manier leren luisteren.
Ik hoop dat mijn broer even veel boeken gaat schrijven als ik, want zijn debuut heb ik alvast met veel plezier en interesse gelezen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!