En uit de bergen kwam de echo

Khaled Hosseini

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die een ontroerend en onthutsend beeld geven van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Khaled Hosseini volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Hij onderzoekt de vele manieren waarop mensen elkaar liefhebben, elkaar pijn doen en verraden én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Gedreven door zijn inlevingsvermogen en psychologische inzicht, waardoor De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen wereldwijde bestsellers werden, toont Khaled Hosseini zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

Wat anderen schrijven over dit boek

Wat een knappe verhalenverteller is deze schrijver! Het boek bleef mij boeien. Een aanrader.

Goed je aandacht bijhouden is hier de boodschap want in de grote verhaallijn - hoe gaat het verder met broer en zus Abdullah en Pari - worden andere personages opgevoerd met kleinere verhaallijnen die ook gevolgd worden.

Daar komt bij dat het boek niet in chronologische volgorde geschreven is. In totaal omspant het boek meer dan zestig jaar. Van het rustige leven in de jaren vijftig in Afghanistan tot in de 21ste eeuw.

De thema's in dit boek zijn wreedheid en onrecht van armoede, uitbuiting door een kleine rijke elite, invloed van geloof op het leven van gewone mensen, gevoel van schaamte en het meedragen van geheimen, een egoïstische en egocentrische rijke leefstijl.

Sterk inlevingsvermogen en psychologische inzichten. Mijn eerste boek van Hosseini, en meteen helemaal verkocht.

Verkocht aan de auteur na het lezen van de vliegeraar van Kaboel

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!