En uit de bergen kwam de echo

Door Khaled Hosseini

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die een ontroerend en onthutsend beeld geven van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Khaled Hosseini volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Hij onderzoekt de vele manieren waarop mensen elkaar liefhebben, elkaar pijn doen en verraden én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Gedreven door zijn inlevingsvermogen en psychologische inzicht, waardoor De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen wereldwijde bestsellers werden, toont Khaled Hosseini zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Linda Vermeulen

op 17/03/2020

Wat een knappe verhalenverteller is deze schrijver! Het boek bleef mij boeien. Een aanrader.

Goed je aandacht bijhouden is hier de boodschap want in de grote verhaallijn - hoe gaat het verder met broer en zus Abdullah en Pari - worden andere personages opgevoerd met kleinere verhaallijnen die ook gevolgd worden.

Daar komt bij dat het boek niet in chronologische volgorde geschreven is. In totaal omspant het boek meer dan zestig jaar. Van het rustige leven in de jaren vijftig in Afghanistan tot in de 21ste eeuw.

De thema's in dit boek zijn wreedheid en onrecht van armoede, uitbuiting door een kleine rijke elite, invloed van geloof op het leven van gewone mensen, gevoel van schaamte en het meedragen van geheimen, een egoïstische en egocentrische rijke leefstijl.

Lees meer

Door Zoe Deceuninck

op 17/03/2020

Sterk inlevingsvermogen en psychologische inzichten. Mijn eerste boek van Hosseini, en meteen helemaal verkocht.

Lees meer

Door Ronny Verdievel

op 17/03/2020

Verkocht aan de auteur na het lezen van de vliegeraar van Kaboel

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief