Adres onbekend

Door Kathrine Kressmann Taylor

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Verrassend, spannend en choquerend.' - Jessica Durlacher in Esta Deze belangrijke en tijdloze boodschap verdient een permanente plaats op ieders boekenplank. Adres onbekend is geschreven als een reeks brieven tussen een joodse Amerikaan die in San Francisco woont en zijn voormalige zakenpartner en vriend die naar Duitsland is teruggekeerd - de brieven dateren van november 1932 tot maart 1934. De verstrekkende gevolgen van de naziideologie, in het bijzonder voor een hechte vriendschap, worden in deze briefwisseling treffend en zeer aangrijpend weergegeven.
Adres onbekend. voor het eerst in druk verschenen in 1938 in de Verenigde Staten, toonde al vroeg de werking van het gif van het nationaalsocialisme aan het Amerikaanse publiek. Het boek is inmiddels uitgegroeid tot een internationale bestseller.Kathrine Kressmann Taylor (1903-1996) doceerde creatief schrijven, journalistiek en geesteswetenschappen.
Dit moderne verhaal is niet minder dun volmaakt. Het is de meest effectieve aanklacht tegen de nazi's die in druk is verschenen.' - The New York Times Book Review (1939)
'Een verhaal dat reeds bekend is en diep gewaardeerd wordt door mijn generatiegenoten.
Wat De negerhut van oom Tom was voor de Burgeroorlog, is dit boek voor de Tweede Wereldoorlog." - Kurt Vonnegut

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Mariejeanne Van Steen

op 17/09/2018

Boekje gevonden op Texel,"Adres onbekend" van schrijfster Katherine Kressmann Taylor - bij maandelijkse verkoop in de schuur van Jan Lap,in "Den Hoorn", ten voordele van het kerkje daar,september 2018.Dun boekje,waarin briefwisseling tussen twee vrienden,het thema vormen.Brieven tussen vriend in San Francisco U.S.A,Joods, en andere Duitse vriend die terugkeert naar Duitsland,zijn thuisland. Brieven geschreven de jaren 1932 tot 1934. Hoe het hun vriendschap vergaat,nu het nazisme zich genesteld heeft in Duitsland. Meermaals vertaald en tijdloze boodschap wat vermeld staat op de kaft. Gelezen 17-09-2018.

Lees meer

Door Ann Facq

op 01/06/2018

Op een doordeweekse dag met dit kleinood thuiskomen en beginnen lezen. Na een uur is het uit en mijn wereld is niet meer hetzelfde. Ik ben omvergeblazen. Dat een journalist DIT kan schrijven. Dit moet verplichte literatuur worden in de les geschiedenis.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief