Duizend schitterende zonnen

Khaled Hosseini

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
‘Dit is een epos dat je ontroert, dat je boos maakt en dat je doet huiveren. Hosseini is een vakman.’ – NRC Handelsblad
‘Een pageturner van formaat: leerzaam, schrijnend, hartverscheurend en realistisch.’ – De Telegraaf

Wat anderen schrijven over dit boek

Vlot lezend, geeft inzicht in Afghanistaanse cultuur

Het boek ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini geeft een heel duidelijke weergave van Afghanistan tijdens de oorlog (1970-200). Het vertelt het ontroerende verhaal van de meisjes Mariam en Laila, die al op zeer jonge leeftijd uitgehuwelijkt worden. Het is geen waargebeurd verhaal maar omdat het zo gedetailleerd en realistisch geschreven is, leerde ik ook veel bij over de geschiedenis van Afghanistan. In het boek komen veel diverse passages voor. Soms was het moeilijk om mijn tranen te bedwingen, andere keren kreeg ik een lach op mijn gezicht van vreugde. In tegenstelling tot deze waren er ook nare passages waarbij ik liever mijn boek aan de kant legde. Deze elementen zorgden ervoor dat dit boek mij kon blijven boeien van de eerste tot de laatste pagina. Het verhaal heeft mij ook warm gemaakt om meerdere boeken van deze auteur te lezen.

Ik heb enorm genoten van dit boek en dit omwille an meerdere factoren.

Het verhaal was zeer aangrijpend en het heeft me veel bijgebracht over de Afghaanse cultuur en geschiedenis, waar ik eerst zeer weinig over wist. Wat ik ook enorm apprecieer is het feit dat de auteur, Khaled Hosseini, dit boek heeft geschreven na het horen van de verhalen van vele Afghaanse vrouwen. Het gebruik van Afghaanse woorden was een leuk detail.

Khaled Hosseini's manier van schrijven is zeer aangenaam om te lezen. Het boek leest heel vlot en bevat mooie verwoordingen en vergelijkingen. Ook de emoties van de personages weet hij mooi te beschrijven waardoor je makkelijk met hen meeleeft.

In conclusie kan ik zeggen dat ik grote fan ben van dit boek en dat ik zeker meer boeken van Khaled Hosseini zal lezen. Het is een echte aanrader!

Ik vind het boek zeer mooi geschreven en tijdens het lezen word je ook helemaal meegenomen in de gevoelens van de personages. Ook leer je veel bij over de Afghaanse cultuur. Dit vind ik zeker een voordeel aan het boek omdat het niet alleen leuk en spannend is om te lezen maar je leert er ook dingen van bij die van toepassing kunnen zijn in het echte leven. Zeker met de oorlogen van tegenwoordig. Het enige minpuntje aan het boek vind ik dat het in het begin eventjes duurt voordat je helemaal in het verhaal komt. Al bij al zeker een aanrader

Toen ik begon te lezen, was ik van plan om maximum 4 sterren te geven. Na het lezen van "De Vliegeraar" vorig jaar leek het voor mij onmogelijk dat een auteur opnieuw eenzelfde meesterwerk kon afleveren, opnieuw een roman die prachtig, ontroerend en meeslepend is zoals ik toen beschreef. Maar hij slaagde daarin met vlag en wimpel. Weer een boek dat bij publicatie enorm gehypet werd, iets waarvoor ik uitermate allergisch ben. Maar ik werd in het verhaal gezogen en bleef erin vasthangen tot het einde. En daarna ook nog. Grandioos.

Heeft mij veel geleerd over Afghanistan en het leven van de vrouw ginder. Zeer vlot te lezen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!