De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Duizend schitterende zonnen

Door Khaled Hosseini

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Dit is een epos dat je ontroert, dat je boos maakt en dat je doet huiveren. Hosseini is een vakman.’ – NRC Handelsblad
‘Een pageturner van formaat: leerzaam, schrijnend, hartverscheurend en realistisch.’ – De Telegraaf

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Noor Syen

op 19/11/2020

Het boek ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini is een prachtige roman. Het verhaal is ontroerend en meeslepend. Het boek heeft me heel veel bijgebracht over de cultuur en de geschiedenis van Afghanistan. Khaled Hosseini's manier van schrijven is zeer aangenaam om te lezen. Hij gebruikt mooie verwoordingen en uitdrukkingen waardoor je heel vlot het verhaal kan meevolgen. Vanaf het begin tot het einde kon ik me helemaal inleven in de personages dankzij deze schrijfstijl. De auteur maakt ook gebruik van Afghaanse woorden en dit vind ik echt wel een leuke extra. Ik kan toch wel zeggen dat ik een grote fan ben van het boek. Het is dus een echte aanrader!

Lees meer

Door marjon Mangelschots

op 18/11/2020

Ik vond het een erg meeslepend boek. Vooral hoe je de gedachtegang van meerdere personages kon volgen zonder dat het boek in herhaling viel is een pluspunt voor mij. Er zaten ook spannende fragmenten in, bijvoorbeeld toen Laila en Mariam wouden vluchten voor hun gewelddadige man en de oorlog zat de spanning er goed in want er waren heel wat onverwachte wendingen. Het mooiste aspect van het boek vind ik toch dat Laila en haar lang verloren liefde elkaar uiteindelijk terugvinden en samen terug naar Kabul verhuizen en nog lang en gelukkig leven. Als je graag een boek leest dat meeslepend, spannend en romantisch is, is dit boek zeker een aanrader!

Lees meer

Door Toernee Red

op 24/08/2020

Volgt nog. Eerst kast aanleggen!

Lees meer

Door Loes De Rop

op 18/11/2019

Het boek ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini geeft een heel duidelijke weergave van Afghanistan tijdens de oorlog (1970-200). Het vertelt het ontroerende verhaal van de meisjes Mariam en Laila, die al op zeer jonge leeftijd uitgehuwelijkt worden. Het is geen waargebeurd verhaal maar omdat het zo gedetailleerd en realistisch geschreven is, leerde ik ook veel bij over de geschiedenis van Afghanistan. In het boek komen veel diverse passages voor. Soms was het moeilijk om mijn tranen te bedwingen, andere keren kreeg ik een lach op mijn gezicht van vreugde. In tegenstelling tot deze waren er ook nare passages waarbij ik liever mijn boek aan de kant legde. Deze elementen zorgden ervoor dat dit boek mij kon blijven boeien van de eerste tot de laatste pagina. Het verhaal heeft mij ook warm gemaakt om meerdere boeken van deze auteur te lezen.

Lees meer

Door Lieselotte Buts

op 18/11/2019

Ik heb enorm genoten van dit boek en dit omwille an meerdere factoren.

Het verhaal was zeer aangrijpend en het heeft me veel bijgebracht over de Afghaanse cultuur en geschiedenis, waar ik eerst zeer weinig over wist. Wat ik ook enorm apprecieer is het feit dat de auteur, Khaled Hosseini, dit boek heeft geschreven na het horen van de verhalen van vele Afghaanse vrouwen. Het gebruik van Afghaanse woorden was een leuk detail.

Khaled Hosseini's manier van schrijven is zeer aangenaam om te lezen. Het boek leest heel vlot en bevat mooie verwoordingen en vergelijkingen. Ook de emoties van de personages weet hij mooi te beschrijven waardoor je makkelijk met hen meeleeft.

In conclusie kan ik zeggen dat ik grote fan ben van dit boek en dat ik zeker meer boeken van Khaled Hosseini zal lezen. Het is een echte aanrader!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief