Het achtste leven

Nino Haratischwili

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Wat anderen schrijven over dit boek

Met voorsprong het meest lijvige boek en geen moment vervelend. Geregeld vertoeven in de sfeer van Marquez' "Honderd jaar eenzaamheid" én in de smaak van Harris' "Chocolat". Tegelijk historisch zeer accuraat en nooit pamflettair. Schitterend werk.

Wat een prachtig boek !!!

een heel mooi boek ! uren leesplezier met veel personages en een beklijvende geschiedenis. Het grijpt je bij momenten bij de keel.

Fantastisch familieverhaal verweven in de geschiedenis van een land. Nodigt uit om te verfilmen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!