De eenzaamheid van de priemgetallen

Door Paolo Giordano

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend komt ze ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela. Hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten, maar als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen. Ze wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Krissie de Waard

op 23/08/2020

Na de vele lovende recensies heb ik mij dan toch maar aan dit boek gewaagd. Ik ben vooral onder de indruk van de schrijfstijl die echt onder je huid kruipt. Ik heb zelfs op kamp alle vrije momenten benut om verder te lezen.
Dit boek zal nog even blijven nazinderen...

Lees meer

Door Ken V

op 02/05/2020

Alice en Mattia maken in hun jeugd iets ingrijpends mee waarna ze zichzelf veroordelen tot zelfhaat. Wanneer hun levens elkaar kruisen, ontstaat er gaandeweg een diepe verbondenheid, maar hun onvermogen om het geluk en hun liefde voor elkaar toe te laten, werpt hen steeds weer terug in de eenzaamheid. Het zijn zogenaamde tweelingpriemgetallen; getallen die, ondanks dat ze anders zijn dan gewone getallen, sterke gelijkenissen vertonen en zeer dicht bij elkaar staan, maar elkaar niet kunnen aanraken. Immers zal er altijd minstens één getal tussen hen beide staan. Met kalme, maar rake bewoordingen schetst Giordano twee kwetsbare zielsverwanten die niet meer van elkaar kunnen loskomen, maar er ook niet in slagen om één te worden.

Lees meer

Door Kim Janssens

op 03/01/2020

Prachtig verhaal. Al een tijdje geleden dat ik dit gelezen heb, maar blijft 1 van mijn favoriete boeken!!

Lees meer

Door Hans Van Ham

op 03/03/2019

Ik geef toe dat ik het boek toen ik het de eerste keer las, een kleine tien jaar geleden, vermoed ik, fan-tas-tisch vond, maar dat ik van het herlezen toch niet zo genoten heb. Ik was ook verdacht veel vergeten en wist zelfs niet meer hoe het precies afliep, iets wat me absoluut niet vaak overkomt. Natuurlijk kan niemand er over discussiëren over hoe slim het boek opgebouwd is en hoe treffend de eenzaamheid van de hoofdpersonages van het blad spat. Gelukkig.

Jammer dat ik het deze keer minder smaakte, maar dat heb je met hoge verwachtingen, zeker.

Ondertussen heb ik alle boeken van Giordano gelezen en vond ik telkens dat ze tot het beste hoorde van wat ik ooit las. Herlezen ga ik ze voorlopig niet doen.

Lees meer

Door Frank Eulaers

op 28/12/2018

Prachtig boek. De moeite waard om te lezen

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief