De eenzaamheid van de priemgetallen

Paolo Giordano

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend komt ze ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela. Hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten, maar als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen. Ze wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Prachtig verhaal. Al een tijdje geleden dat ik dit gelezen heb, maar blijft 1 van mijn favoriete boeken!!

Ik geef toe dat ik het boek toen ik het de eerste keer las, een kleine tien jaar geleden, vermoed ik, fan-tas-tisch vond, maar dat ik van het herlezen toch niet zo genoten heb. Ik was ook verdacht veel vergeten en wist zelfs niet meer hoe het precies afliep, iets wat me absoluut niet vaak overkomt. Natuurlijk kan niemand er over discussiëren over hoe slim het boek opgebouwd is en hoe treffend de eenzaamheid van de hoofdpersonages van het blad spat. Gelukkig.

Jammer dat ik het deze keer minder smaakte, maar dat heb je met hoge verwachtingen, zeker.

Ondertussen heb ik alle boeken van Giordano gelezen en vond ik telkens dat ze tot het beste hoorde van wat ik ooit las. Herlezen ga ik ze voorlopig niet doen.

Prachtig boek. De moeite waard om te lezen

Al even geleden maar ik vond het een mooi verhaal

Niet uitgelezen, sorry. Schrijver schreef wel mooi en het begin was wel intrigerend maar ik ben gestopt toen die twee zielepoten elkaar tegenkwamen. Ik heb niets tegen zielepoten, echt niet. Maar ik heb het daarom niet uitgelezen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!