De kant van Swann

Door Marcel Proust

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op zoek naar de verloren tijd is een van de grootste triomfen van de wereldliteratuur. In deze romancyclus wordt de lezer door het zintuiglijke proza van Marcel Proust gevangen in een web van subtiliteiten, onvergetelijke personages, verfijnde ironie, glasheldere zinnen en messcherpe observaties.

In De kant van Swann, het eerste deel van de cyclus, gaat de verteller herinneringsgewijs terug naar zijn jongensjaren en adolescentie. Hij vertelt over zijn initiatie in de liefde en in het complexe salonleven aan het einde van de negentiende eeuw, waarbij hij zich spiegelt aan de intrigerende figuur Charles Swann.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marc Smet

op 26/05/2019

Oef... Ik heb mijn eerste Proust achter de kiezen. Wat kan ik erover zeggen? Iemand op dit forum schrijft: " Ik heb de hele reeks in het Frans: onleesbaar. Geprobeerd in de Nederlandse vertaling: onleesbaar." Ik deel die mening niet. Het is grote literatuur, heel grote literatuur. En leesbaar, maar ik heb als het ware opnieuw moeten leren lezen. Eerst heel langzaam; dat hielp niet. Je moet in een soort ritme komen, jezelf laten meezuigen in de observaties, beschrijvingen en ontboezemingen. Het vergt concentratie, maar het loont.
Ga ik de rest van de romancyclyus lezen? Jazeker - deel twee ligt trouwens al klaar - maar ik zal er de tijd voor nemen. Desnoods wordt het een vijfjarenplan. Eerst afkicken met iets anders.

Lees meer

Door Ilse Van der Hasselt

op 10/03/2019

Klassieker. Ik heb de hele reeks in het Frans: onleesbaar. Geprobeerd in de Nederlandse vertaling: onleesbaar. Zelfs de verstripte versie is onleesbaar.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief