Het winterpaleis

Door John Boyne

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

De tachtigjarige Georgy Jachmenev woont in Engeland met zijn geliefde vrouw Zoya. Hun huwelijk is liefdevol, maar wordt getekend door tragedie: het verlies van geliefden en de ervaringen van een leven in ballingschap. Als Zoya ernstig ziek wordt, maakt het paar zich op om nog eenmaal naar het Rusland van hun jeugd te reizen, het land dat hen heeft gemaakt en gebroken.

John Boyne neemt ons mee op een spannende, emotionele reis naar Sint Petersburg in het begin van de twintigste eeuw, naar het winterpaleis van de tsaar en zijn vrouw. Het is een tijd van verandering en dreiging, waarin een onverwachte, onmogelijke liefde opbloeit. Een liefde die leidt tot een gevaarlijke vlucht door het Europa van tussen de wereldoorlogen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Martine Van Der Sype

op 02/07/2020

Ik ben grote fan van Doyle. Maar dit boek in het bijzonder, vind ik fantastisch. Mooi verhaal!

Lees meer

Door Cara Lagrou

op 03/04/2019

Natuurlijk is elk boek van John Boyne een meesterwerk, maar dit is bij uitstek mijn favoriet! Misschien deels door mijn Rusland-verslaving, maar toch vooral door de inhoud van het verhaal. Het einde zag ik wel al eventjes aankomen , maar een happy end kan nooit kwaad!
Zeker lezen.

Lees meer

Door Frans De Baets

op 31/01/2019

Aangrijpend verhaal over de warm menselijke normen, jammer genoeg zeldzaam geworden in de 21ste eeuw

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 23/12/2018

John Boyne is een meesterlijk verteller, dat heeft hij reeds in vele van zijn boeken getoond. Ook hier is een gedreven verteller bezig en dit zou voor mij een groots werk zijn , mochten er niet een aantal ongeloofwaardige plotwendingen in voorkomen. Zo gooit een jongeman zich in de loop van een revolverkogel, die door zijn schouder gaat, maar na een paar dagen rust is alles vergeten, hij wordt de persoonlijke oppas van de zoon van de tsaar, die moet behoed worden voor valpartijen wegens zijn hemofilie. Dit wordt echter niet. hem gezegd zodat hij fouten maakt, dan wordt hij verliefd op de dochter van de tsaar, een onmogelijke liefde, maar alles zal voor hen goed komen.
Geef toe, dit zijn van die wendingen die het verhaal minder geloofwaardig maken. Sterk is de beschrijving van het bejaard Russisch koppel dat zich uiteindelijk in Londen vestigt en heel wat tegenkantingen te verwerken krijgt ,zowel op persoonlijk als op sociaal vlak.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief