Contour

Door Rachel Cusk

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een schrijver reist hartje zomer naar Athene om er enkele dagen een schrijfcursus te geven. Zonder veel van haar eigen zielenroerselen prijs te geven, doet ze verslag van gesprekken die ze voert met mensen die ze tijdens haar verblijf ontmoet: de man naast haar in het vliegtuig, enkele Griekse vrienden en bekenden, een dichteres, een gastdocent, de cursisten van de zomeracademie. Zij vertellen over hun angsten, verlangens en mislukkingen. In de verstikkende hitte van de lawaaiige stad schetsen deze verschillende stemmen een spannend tableau van het menselijk leven, een tableau waarin langzaamaan en steeds intrigerender de vrouw zichtbaar wordt die deze verhalen optekent.
Contouren is een roman over relaties, verlies, herinnering en het verband tussen ons leven en de verhalen die wij erover vertellen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Toernee Red

op 25/07/2020

Recensie volgt nog. Eerst boekenkast aanleggen!

Lees meer

Door Bert Geukens

op 26/06/2020

Wat een heerlijk boek. Geschreven in een vloeiende stijl, gevuld met knappe en originele observaties. Maar wat dit boek echt bijzonder maakt, is het vertelperspectief: het hoofdpersonage leren we maar terloops kennen door haar reacties op en bedenkingen bij de verhalen die anderen haar vertellen. Aanrader!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief