Zielenmenners

Door Terrence Lauerhohn

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen. Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong. Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-, dat letterlijk ‘schatdrager’ betekent. Hij draagt inderdaad een grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron te bereiken. Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven. … Niet elke mens heeft een menselijke ziel …

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Martine Pauwels

op 16/01/2020

Op dit boek een genre plakken, is gewoon ondoenbaar. Het begint als een mysterieuze misdaadroman, maar ontaardt al snel in een vorm van fantasy met horror elementen.
De verhaallijn is nogal complex, maar het begint met een vrouwelijke politierechercheur, die samen met haar partner ogenschijnlijk achter een seriemoordenaar aanzit. Eigenlijk is dat zo, maar de moorden blijken al snel in een ander perspectief bekeken te moeten worden.
Blijkbaar is er een strijd van een andere wereld in de onze doorgedrongen.
Meer ga ik niet zeggen, omdat ik geen spoilers wil geven. Het is juist door de extra dimensie een verhaal dat nogal complex in elkaar zit en waar je best je hoofd bij kan houden.
Wat kan ik er van zeggen? Het was spannend en meeslepend. Toch vermoed ik dat het niet voor iedereen geschikt is. Mensen die niet van smakelijke beschrijvingen houden, zijn bij deze gewaarschuwd.
De reden waarom ik het boek toch maar vier sterren geef, is dat ik me dikwijls aan de schrijfstijl geërgerd heb. Er waren veel zinnen bij die in mijn ogen punten of "en" misten en gewoon komma's hadden.
Ook waren er herhalingen die me niet meer als stijlelement overkwamen, maar soms ergernis opwekten. Als er vijf maal hetzelfde woord in een paragraaf staat, begint het voor mij welletjes te zijn. Ik kwam er letterlijk een zin in tegen als "De stem was de stem van ..."
Juist omdat het een complex verhaal was, moest ik hier en daar ook extra opletten met het perspectief. Personages werden soms in verschillende hoedanigheden benoemd, op een manier dat het voor mij als lezer soms verwarrend was om uit te maken om wie het ging.
Dat haalde voor mij de vlotte leesbaarheid wat onderuit en vond ik jammer, gezien dit een boek was dat professionele redactie onderging. Deze vond ik hier en daar wat pover naar voor komen.
Verder blijf ik er bij dat ik hier een uniek, inspirerend verhaal gelezen heb, dat me zeker bij zal blijven.

Lees meer

Door Nathalie Lemaitre

op 13/01/2020

Dit is echt een vreemde mix, maar ook zalig om te lezen!
Wat op het eerste zicht lijkt op een whodunnit, een politie-roman, neemt plots een erg vreemde fantasy-twist. Die totaal niet stoort! Integendeel: het lijkt zelfs logisch. Alsof het elke dag gebeurt...
Spannend van de eerste bladzijde tot de laatste!

Lees meer

Door Anya van der Gracht

op 10/01/2020

Al snel werd ik het verhaal ingezogen door de andere kijk op de dingen. Dat wekte direct mijn aandacht. Mijn fantasie ging maar wat graag mee in die van de schrijver.

Ik heb bladzijden lang aandachtig zitten lezen zonder dat ik iets te weten kwam. Dat verbaasde me. Het verbaasde me dat ik dusdanig nieuwsgierig was dat ik niet eens merkte dat de auteur niets vertelde al die tijd. Toch bleef het spannend en eiste gewoon dat ik doorlas.
Dergelijke verhalen zijn altijd te kort.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief