Normale mensen

Door Sally Rooney

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. ‘Normale mensen’ van Sally Rooney is een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven. ‘De stem van de nieuwe generatie.’ The Guardian Tip DWDD Boekenpanel! Sally Rooney (1991) debuteerde in 2017 met ‘Gesprekken met vrienden’. De BBC heeft de rechten voor een televisieserie van ‘Normale mensen’ gekocht, waarvoor Rooney zelf het script schrijft.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rudy BLOM

op 15/03/2019

In haar eigen schrijfstijl, sober maar toch altijd met oog voor details blijf je verder lezen. De jonge auteur heeft zeker klasse en zal vooral misschien een jonger lezerspubliek aanspreken. Ik heb het boek graag gelezen, hoewel de twee protagonisten voortdurend op twee benen dansen. Ik ga nu nog eens haar eerste boek herlezen vooral omdat ze zo intens de diepste zielenroerselen kan beschrijven.

Lees meer
I

Door Ilse

op 07/03/2019

Ik begrijp het hele mediacircus hier rond niet. Het boek is niet slecht, maar wat mij betreft ook geen aanrader.

Lees meer

Door Ellen Swannet

op 14/02/2019

Tweede boek van de Ierse jonge schrijfster Sally Rooney (27j), jubelend en zeer lovend onthaald door de vakpers, het boek zal ook herwerkt worden tot een reeks voor de BBC.
Heel simpel uitgangspunt: twee jongeren die verliefd worden op elkaar.
Maar simpel is niet de juiste omschrijving voor de inhoud van het boek, integendeel zelfs.
Jongen en meisje komen uit verschillende maatschappelijke klassen (zij uit een heel welstellende familie, hij zoon van een alleenstaande moeder) en dit gegeven wordt in heel het boek verweven.
Eerst in het voordeel van de jongen (heel populair op school, meisje totaal niet) maar later in het boek in het voordeel van het meisje (als ze verder studeren en hij maar een provinciaal gastje blijkt te zijn).
Het is vanaf het prille begin duidelijk dat ze voor elkaar 'voorbestemd' zijn maar door beschadigingen bij beiden (op mentaal vlak) verloopt dit parcours zeer hobbelig. Zeer zeker de moeite!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief