De boekhandel

Door Penelope Fitzgerald

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De boekhandel beginnen was een moedige stap. Het volhouden vergde alles wat ze in zich had. Engeland, jaren '60. Het afgelegen, geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continue geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje midden in de hoofdstraat. Florence heet ze, en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen, en daar een succes van te maken. Want Hardborough moet toch wel behoefte hebben aan een boekhandel? Wat ze niet weet kan ze leren, en vol goede moed gaat Florence aan de slag. Maar ondanks wilskracht en doorzettingsvermogen heeft Florence geen rekening gehouden met de slangenkuil waarin zij zich begeeft, en waarvan zij, in de tien jaar dat ze in het plaatsje woont, nooit eerder iets heeft gemerkt: het hele dorp heeft namelijk een mening over haar boekhandel...

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 02/08/2018

De boekhandel door Penelope Fitzgerald

Eerst en vooral wil ik dank u zeggen tegen uitgeverij Karmijn omdat ik het zo geweldig vind dat zij oude boeken van tamelijk onbekende dames heruitgeven. Dankzij hen kon ik al genieten van de avonturen van Anne van het groene huis (graag een paar vervolgen) en nu van de belevenissen van Florence.

De boekhandel is ondertussen verfilmd en ik las er al veel moois over, een aanrader blijkbaar. Ik denk dat dat komt door de charme van het verhaal. Wie wil er nu zelf geen boekenwinkel beginnen? Ik alvast wel. Als ik ooit de stap waag hoop ik wel op iets minder problemen te stuiten dan Florence. Het Engelse kustplaatsje Hardborough is er in 1959 in ieder geval niet klaar voor om een boekenwinkel te verwelkomen.
Hoe groot de tegenzin én tegenkanting van de dorpsbewoners is kan je op geraffineerde wijze lezen in De Boekhandel.

Hoewel het best een donker boek is, zonder Hollywood happy end, schuilt er toch ook veel licht doorheen dit boek. De moed en kracht van Florence werken hoopgevend en stimulerend. Een feministisch boek van een vrouw die pas op haar 58e haar eerste boek uitbracht: petje af!

Lees dit boek en dan hop naar de bioscoop (waar het lekker fris is op deze hete dagen).

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief