Het meisje in het ijs

Door Robert Bryndza

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. ArlidgeHaar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

De pers over Het meisje in het ijs


Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet


‘Bryndza weet van Erika een boeiende vrouw te maken.’ De Telegraaf


‘Foster is een markant personage dat met haar rechtdoorzee mentaliteit de serie zeker kan dragen.’ HDC‘IJzingwekkend.’ Libelle


‘Een grandioze thriller.’ Thrillzone.nl‘Een thriller zoals een thriller hoort te zijn… scherp, strak en fascinerend.’ Vrouwenthrillers.nl


Wat anderen schrijven over dit boek

Door Katrijn Van Mol

op 24/05/2018

In een park in London wordt een lichaam gevonden. Erika Foster wordt op deze moordzaak gezet. Het slachtoffer is Andrea, een dochter van de steenrijke familie Douglas-Brown. Ze had een perfect leven met alles wat ze wou. Maar toch komen er, naar mate het onderzoek vordert, enkele geheimen naar boven.

Dit is het eerste boek van een reeks met Erika Foster als inspecteur geschreven door Robert Bryndznan. Dit boek is meteen gebombardeerd tot hype.
Hij hanteert een zeer vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken, makkelijke zinnen, beknopte dialogen, een goede spanningsopbouw,..Je wordt meegetrokken in het verhaal. Het boek is dan ook in een wip en een tik uit.

Het personage Erika is ook goed uitgediept. Een sterke, gedreven vrouw die na een moeilijke vorige zaak ineens terug in de politiewereld wordt gesmeten. Ze laat haar niet doen en dat botst dan wel eens met de oversten.
Iemand die meteen mijn hart heeft gestolen.
De andere personages blijven een beetje op de oppervlakte maar ik ben er zeker van dat deze in de andere delen van de reeks zeker nog wel aan bod komen.

Dit boek werd zo hoog geprezen dat ik eerst twijfelde om het te lezen. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en heb er zeker en vast geen spijt van. Ik zou het zelfs aan anderen durven aanraden.
Een thriller die je niet zo maar kan laten liggen en ik kijk alvast uit naar de rest van de reeks.

Lees meer

Door Ingrid Poisson

op 03/05/2018

Een gesloten oog van een meisje omringd door ijs en de snijdende titel prijken je vanaf de cover aan. Thriller staat er onder de auteursnaam vermeldt, en wees maar zeker dat dit een thriller is.
En het is zelfs een debuut. Deze auteur heeft reeds andere boeken geschreven maar met Het meisje in het ijs, het eerste deel in de Erika Foster-serie, maakt hij zijn naam waar in het thrillergenre.

Vanaf de eerste pagina valt de auteur met de deur in huis en krijg je een inkijk op de duistere, zieke ziel van een moordenaar. Waar men dacht met één moord te maken hebben bij het vinden van een meisje, wordt snel duidelijk dat de moordenaar niet aan zijn/haar proefstuk bezig was maar dat er snel andere onopgeloste moorden aan hem/haar toegeschreven kunnen worden.

Erika Foster, die na de dood van haar man, terug tewerkgesteld wordt als rechercheur schuwt het controversiële niet om de waarheid bloot te leggen maar stoot hierbij tegen menige borst en wordt er alles aan gedaan om haar in diskrediet te brengen. Deze kranige dame laat zich echter niet uit het veld slaan en zal koste wat kost de waarheid op tafel smijten. Al moeten er koppen rollen.

Het meisje in het ijs is een waar genot om door de rechtgeaarde thrillerlezer ter hand genomen te worden en stukje bij stukje wordt een puzzel ontbloot waarbij je tot op de laatste pagina’s moet wachten eer je weet hoe het verhaal juist in elkaar zit. IJzersterke thriller waarvan ik de komende delen in deze serie met plezier ga lezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief