De jacobsboeken

Olga Tokarczuk

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

De joodse tijdreizende matriarch Yente volgt het leven van controversieel religieus leider Jacob Frank (1726-1791), die duizenden joden bekeerde tot het Frankisme, een eigen samenraapsel van joodse en christelijke elementen. Frank werd veroordeeld voor de religieuze orgiën die voortkwamen uit zijn interpretatie van de Torah – ook het zogenaamde ‘bloedsprookje’ (de mythes over moord bij joodse rituelen) speelde hier mee. Tokarczuk beschouwt deze charismatische, mysterieuze figuur door de ogen van joden, moslims en christenen, van de mannen en vrouwen die hem bewonderden en die hem haatten, en van die ene vrouw die hem als enige werkelijk leek te zien.

De Jacobsboeken is een literaire krachttoer die voert langs het Oostenrijks-Hongaarse rijk, het Ottomaanse rijk en het Pools-Litouwse gemenebest, en gaat over leven, liefde, vriendschap, dood, seks, religie, wetenschap, geopolitieke verhoudingen, transcendentie, taal, alchemie, kabbala, waarheid, en nog veel meer.

Waarderingen

Wat anderen schrijven over dit boek

Eigenlijk moet dit boek zes sterren krijgen! Fe-nome-naal wat deze schrijfster uit haar pen tovert. Deze turf boeit van begin tot eind, het verhaal neemt je mee in een wereld boordevol excentrieke, fabelachtige figuren in een wereld dichtbij en toch zo veraf. Ja, dit te mogen lezen is een feest!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!