Norwegian wood

Haruki Murakami

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Watanabe is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haar geliefde, jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en de verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.

Norwegian Wood is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man.

Wat anderen schrijven over dit boek

Dit het eerste boek dat ik van Murakami lees en er zullen er nog volgen. Mooi geschreven, duidelijke taal, moet wel regelmatig opzoeken wat bepaalde woorden betekenen, vooral qua eten en ook plaatsen opzoeken. Maar dit maakt het interessant om te volgen wat de hoofdpersonnages meemaken.

“Atypische” Murakami, omdat hier het magisch realisme ontbreekt. Murakami behandelt hier een realistisch thema, hij beschrijft nl. het japanse studentenleven eind jaren ’60. Mooi is de manier waarop hij uitdrukking weet te geven aan de twijfels en psychische strubbelingen waarmee jonge japanners te kampen hebben. Ook een aanrader voor wie nieuwsgierig is naar de japanse cultuur.

Na 'Kafka op het strand' bleef ik een beetje op mijn honger bij dit boek. Een tegenvaller.

Prachtige roman over een eeuwige doch onvervulbare liefde. Een sterke aanrader.

Dit was het eerste boek dat ik gelezen heb van Haruki Murakami en was meteen verkocht. Hij sleept u helemaal mee in zijn verhalen. Als Japan fan voel ik mij helemaal thuis in zijn boeken. Dit is trouwens ook één van de mooiste liefdesverhalen die ik gelezen heb. Euforisch en toch bedroevend schrijven is niet evident. Mooie weergave van de gevoelens. Top boek.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!