Norwegian wood

Door Haruki Murakami

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Norwegian Wood’ van Haruki Murakami gaat over Watanabe. een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haar geliefde, jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en de verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen. ‘Norwegian Wood’ is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man. Het werk van Haruki Murakami, met romans als ‘Kafka op het strand’, ‘1q84’ en ‘De moord op Commendatore’ en verhalenbundels als ‘Eerste persoon enkelvoud’, is in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met onder andere de Welt Literaturprijs en de Hans Christian Andersenprijs. Hij wordt regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frank Eulaers

op 22/11/2019

Dit het eerste boek dat ik van Murakami lees en er zullen er nog volgen. Mooi geschreven, duidelijke taal, moet wel regelmatig opzoeken wat bepaalde woorden betekenen, vooral qua eten en ook plaatsen opzoeken. Maar dit maakt het interessant om te volgen wat de hoofdpersonnages meemaken.

Lees meer

Door De Wattenfabriek Herzele

op 25/09/2018

“Atypische” Murakami, omdat hier het magisch realisme ontbreekt. Murakami behandelt hier een realistisch thema, hij beschrijft nl. het japanse studentenleven eind jaren ’60. Mooi is de manier waarop hij uitdrukking weet te geven aan de twijfels en psychische strubbelingen waarmee jonge japanners te kampen hebben. Ook een aanrader voor wie nieuwsgierig is naar de japanse cultuur.

Lees meer

Door Dirk Dirk van Kerckhoven

op 06/07/2018

Na 'Kafka op het strand' bleef ik een beetje op mijn honger bij dit boek. Een tegenvaller.

Lees meer

Door Josiane Debecker

op 25/05/2018

Prachtige roman over een eeuwige doch onvervulbare liefde. Een sterke aanrader.

Lees meer

Door Nancy Van de Velde

op 08/05/2018

Dit was het eerste boek dat ik gelezen heb van Haruki Murakami en was meteen verkocht. Hij sleept u helemaal mee in zijn verhalen. Als Japan fan voel ik mij helemaal thuis in zijn boeken. Dit is trouwens ook één van de mooiste liefdesverhalen die ik gelezen heb. Euforisch en toch bedroevend schrijven is niet evident. Mooie weergave van de gevoelens. Top boek.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief