Alles komt goed, altijd

Door Kathleen Vereecken

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

De hemel was grijs die dag. Maar toen de avond viel, kleurde de horizon oranje. Clara veerde op met grote ogen en wees. 'Zo mooi!'
     'Hoe kan dat?' vroeg ik. Ik ging op mijn knieën op mijn stoel zitten, achterstevoren, en stak mijn hoofd onder de gordijnen door. 'Er is niet eens zon.'
     Er kwam geen antwoord.
     Ik keek achterom. Oscar stond stil met zijn handen in zijn broekzakken. Een dun sliertje sigaret plakte tegen zijn onderlip. Hij zweeg. Mijn moeder hield haar hand voor haar mond. Mijn vader fronste diep en trok Clara op schoot.
     'Het is geen zon,' zei Rosa. 'Het is de oorlog.'

Alles komt goed, altijd is het ontroerende verhaal van Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat haar familie uiteen ziet vallen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door christa coene

op 12/05/2019

heel mooi geschreven in een klare en toch poëtische taal. Puur ! Klasse !
maar ik weet niet goed van welke leeftijd ik dit zou aanraden. Voor mijn kleindochter van 9 vind ik het nog te aangrijpend.

Lees meer

Door Guido Guido

op 07/05/2019

Mooie sprekende opening van het boek rond een metalen wereldbol maakt het boek eigentijds. De illustraties zijn floe en vaag zodat ze tristesse uitstralen.

Lees meer

Door Eline Van laethem

op 14/10/2018

Ijzersterke jeugdroman over de impact van de Eerste Wereldoorlog op een Iepers gezin met vijf kinderen. Op subtiele, maar buitengewone wijze worden krachtige, directe scènes verweven met symbolische passages waarin de impact van de oorlog op de gevoelswereld van Alice - één van de kinderen uit het gezin - centraal staat. Illustratrice Charlotte Peys vult het verhaal aan met sobere tekeningen, die door hun zachtblauwe kleur zowel tristesse als sereniteit uitstralen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief