Lam

Hannelore Bedert

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader. De eenzaamheid thuis en op school, het verlangen naar een moederfiguur en de onmacht van haar vader drijven Lucia als jonge vrouw uiteindelijk het dorp uit. Meer dan tien jaar later leidt Lucia een chaotisch leven in de stad, het verleden lijkt begraven en vergeten. Tot ze telefoon krijgt. Het lijk van haar vader is gevonden. Tegen haar zin keert Lucia terug naar het dorp dat ze ooit bewust de rug toekeerde, terug naar het ouderlijk huis, waar ze terechtkomt in haar vaders best bewaarde geheim.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een mooi, meeslepend en vlot geschreven verhaal. Ik kijk alvast uit naar een opvolger van dit geweldige debuut!

Prachtig en in 1 ruk uitgelezen!

Zeer mooi boek. Leest vlot en ook realistisch.

Een schrijnend verhaal, hard en meedogenloos, over de veerkracht van een vrouw en de littekens die het leven achterlaat. Heel vlot en doorleefd geschreven. Ik hoop maar dat deze Vlaamse singer-songwriter meer boeken gaat schrijven want ik vond dit een heel knap debuut.

Vlot geschreven en aanvankelijk ook boeiend verhaal. Na de verdwijning van haar moeder heeft Lucia, de hoofdfiguur, als kind en later als volwassen vrouw duizend vragen, die voor haar absoluut opgelost moeten worden, maar voor de lezer mag het iets subtieler en minder expliciet. Je zit vrij snel in het verhaal, maar Hannelore Bedert verliest mij als lezer compleet wanneer ze in hoofdstuk 5 besluit om ineens al die vragen na elkaar op te lossen.
Bovendien zijn de gedetailleerde herinneringen van de hoofdfiguur op 3- tot 4-jarige leeftijd niet echt overtuigend en geloofwaardig. Verder in het boek lezen we bovendien dat haar vroegste herinnering van later dateert: “Het was haar vroegste herinnering en Lucia had die gekoesterd vanaf de dag dat haar moeder verdween … “ (p. 258) “Maar ze was al bijna vijf nu …” (p. 258).

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!