De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Lam

Door Hannelore Bedert

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader. De eenzaamheid thuis en op school, het verlangen naar een moederfiguur en de onmacht van haar vader drijven Lucia als jonge vrouw uiteindelijk het dorp uit.
Meer dan tien jaar later leidt Lucia een chaotisch leven in de stad, het verleden lijkt begraven en vergeten. Tot ze telefoon krijgt. Het lijk van haar vader is gevonden. Tegen haar zin keert Lucia terug naar het dorp dat ze ooit bewust de rug toekeerde, terug naar het ouderlijk huis, waar ze terechtkomt in haar vaders best bewaarde geheim.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Liliane Weemaes

op 08/05/2021

Heel mooi maar droevig verhaal.
Vlot geschreven.

Lees meer

Door Ken V

op 26/03/2021

Leest vlot weg. Aangename en toegankelijke schrijfstijl.
De personages die Hannelore Bedert tot leven brengt, kruipen onder je huid.
Lucia kent veel ellende en het leven spaart haar niet, maar al die ellende ten spijt, weet ze zich op één of andere manier toch staande te houden. Zo evolueert ze van een stuk verdriet naar een vrouw die de nodige stappen durft zetten om haar verleden achter zich te laten.

Lees meer

Door Emmelie Reynvoet

op 05/12/2020

Prachtig werk! Heel sterk verhaal en ongelofelijk mooi geschreven. Het karakter van Lucia wordt haarfijn uitgediept en heel mooi weergegeven. Je leeft mee van pag 1 tot het einde.
Hannelore Bedert is een top talent en zal nog van haar laten horen.

Lees meer

Door Cathérine Vandoorne

op 12/10/2020

Heel erg mooi verhaal. In één ruk uitgelezen. Sterke beschrijving van de personages. Knap verteld. Heel erg mooi debuut. Dit smaakt naar meer.

Lees meer

Door Femke Borremans

op 01/06/2020

Mooi verhaal, leest vlot.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief