Tegenwoordig heet iedereen Sorry

Door Bart Moeyaert

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met zorgenkind Alan, Bianca’s broertje. Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is met ‘zijn Cruz’ naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.

Bianca is merkwaardig, zegt Billie King, Bianca’s favoriete actrice. Op een warme middag in augustus zit ze zomaar in de woonkamer een kopje thee te drinken.

Bianca zelf weet niet goed hoe ze zich voelt of hoe ze haar gedachten stil moet krijgen. Het liefst zou ze bij niemand horen. Maar vandaag, met Billie King in de buurt, wordt ze opeens duidelijker dan ooit en geeft ze een nieuwe betekenis aan onhandelbaar.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Johan De Brauwer

op 03/02/2020

‘Tegenwoordig heet iedereen sorry’ is een psychologisch boekje dat in korte fragmenten is ingedeeld. Het lijken wel korte scenes uit een film. Bianca heeft het niet gemakkelijk omdat ze als een ‘onhandelbaar’ kind wordt beschouwd. Alle aandacht gaat naar haar broertje omdat die reeds driemaal geopereerd werd aan zijn hart. Bianca moet afwisselend wonen bij haar moeder en vader. Eigenlijk wil haar vader haar liefst eens om de twee of drie weken. Het verhaal speelt zich af op één zomerse zaterdagmiddag en op één plaats. Jongeren verwachten wel een beetje actie in een boek. Dat ontbreekt. Jammer. Toch een boekje dat als basis kan gebruikt worden om voor te lezen in de klas en omwille van de korte, sociaal gevoelige hoofdstukken. Ideaal om na een hoofdstuk een klasgesprek te beginnen.

Lees meer

Door Kasper Van Steenbergen

op 18/11/2019

Met zijn boek “tegenwoordig heet iedereen sorry” doet Bart Moeyaert een specifieke groep in de samenleving een groot plezier. Namelijk de kinderen die moeilijk behandelbaar zijn. Het hoofdpersonage Bianca is zo een kind. Door de duidelijke schrijfwijze van Moeyaert kun je echt goed begrijpen hoe de mama de situaties aanpakt. Ik denk dat dit mij (en andere mensen) ook zal helpen als ik in zo een situatie terechtkom. Verder vond ik dit boek prachtig. Hierdoor heb ik het in twee keer uitgelezen. Dit komt door de zeer vlotte schrijfstijl van Moeyaert. Mijn conclusie over deze roman is dat het zeker een aanrader is en dat ik waarschijnlijk nog andere verhalen ga lezen van deze geweldige schrijver.

Lees meer

Door Owen Taylor

op 18/11/2019

Dit is een zeer vlot leesbaar boek die je maar niet doet vervelen, je kan hierbij wel uren doorlezen. Het boek van Bart Moeyaert "tegenwoordig heet iedereen sorry" gaat over een meisje genaamd Bianca die niet begrepen wordt door haar moeder en daardoor dan onhandelbaar genoemd wordt. Haar moeder en vader zijn net gescheiden, haar vader heeft niet veel tijd voor haar en wilt haar ook niet veel zien door zijn nieuwe vriendin. Dit allemaal samen schetst de wereld van een "onhandelbaar" kind. Moeyaert probeert je te laten begrijpen en te laten voelen wat dit kind meemaakt om het niet nog te laten gebeuren en dit is zeer goed gelukt in dit schitterend verhaal.

Lees meer

Door Robbe Bens

op 18/11/2019

Bart Moeyaert voegt met het boek ‘tegenwoordig heet iedereen sorry’ een nieuw subliem stuk toe aan zijn repertoire. Het boek gaat over een tiener meisje genaamd Bianca die niet begrepen word door haar moeder en hier door de stempel “onhandelbaar” toe gewezen wordt. Ook zijn haar moeder en vader pas gescheiden. Haar vader heeft al een nieuwe vriendin en wil Bianca liever niet te vaak zien. Dit alles schetst een beeld op de wereld van een “onhandelbare” tiener. Het begrijpen van zulke tiener is door het boek een stuk makkelijker geworden voor mij persoonlijk, dit was volgens mij ook de bedoeling van Moeyaert toen hij dit boek schreef. Het boek zelf is een vlot leesbaar verhaal dat niet verveeld. Zeker een aanrader voor alle leeftijdscategorieën.

Lees meer

Door Conny De Muynck

op 13/06/2019

Heel mooi geschreven boek, dat je niet zomaar uitleest. Veel doordenkertjes.
Om te herlezen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief