Laat een boodschap achter in het zand

Door Bibi Dumon Tak, Annemarie Haeringen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In dit nieuwe boek zijn alleen de evenhoevigen welkom. Evenhoevigen: dat zijn dieren met twee of vier tenen, zoals de dikdik, de Kaapse buffel en de giraffe die hebben. Helaas wordt de tapir en de zebra daarom de toegang geweigerd. Bibi Dumon Tak bedient zich van een nieuw genre om haar kennis met de lezer te delen. Ze schrijft in deze bundel niet langer de waarheid in verhalen, maar de waarheid in gedichten. En Annemarie van Haeringen maakte er prachtige illustraties bij die ervoor zorgen dat je nooit meer vergeet wie de kleine kantjil is, wie de vicuña, wie de blauwe gnoe. Haar dieren spatten van de pagina’s. Wie nooit gedichten leest zal er met deze nieuwe bundel vandaag nog aan willen beginnen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 06/10/2018

Laat een boodschap achter in het zand door Bibi Dumon Tak, met tekeningen van Annemarie van Haeringen

Alleen al voor de cover zou je dit boek kopen, zo mooi! Laat een boodschap achter is een boek over evenhoevigen. Dieren met twee of vier poten dus. Aan bod komen onder andere: de vicuña, de okapi, de eland en het knobbelzwijn. Over elk dier vind je informatie in de vorm van een gedicht, als een overlijdensbericht of als nieuwsflash. Wat alle teksten gemeen hebben is dat ze boeiend, grappig en actueel zijn.

De tekeningen van Annemarie zijn dan weer grappig, dan weer ontroerend poëtisch. Ze vormen een verduidelijking of aanvulling van de tekst en maken van dit boek een visueel pareltje.

Op een niet belerende manier veel bij leren over dieren (waarvan je van sommigen het bestaan niet eens had bevroed) en ondertussen nog kunnen lachen ook, dat kan met Laat een boodschap achter in het zand. Boeiend, grappig, wondermooi zijn maar een klein aantal lovende woorden, dit boek verdient er veel meer.
Ik begrijp volkomen dat Bibi de Theo Thijssenprijs 2018 heeft gewonnen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief